NOVO NA TRŽIŠTU

U Hrvatsku stigao Citroen C5 Aircross, unaprijeđen u svemu s početnom cijenom od 232.740 kuna

Dostupna je i moćna i štedljiva plug-in hibridna verzija s 225 KS kao vrh ponude po cijeni od 341.408 kuna

Citroen C5 Aircross

 Citroen

Citroen je domaćim novinarima predstavio svoj najveći SUV C5 Aircross u osvježenom izdanju, poznate su cijene, a atraktivni SUV se već može naručiti u salonima.

Odmah je vidljivo: kako bi ostao konkurentan u odnosu na novije rivale, po pitanju izgleda najveće se izmjene odnose na prednji kraj koji sada djeluje modernije nego kod prethodnika.

image

Citroen C5 Aircross

Citroen

Očitava se to kroz decentniju rešetku hladnjaka s manjim svjetlima koja sada imaju po dvije vodoravne led trake koje se nastavljaju na linije maske, a pridružuje im se novi amblem marke.

Citroenov SUV u novom izdanju sprijeda sada djeluje moćnije i masivnije, s dinamičnije oblikovanim prednjim branikom i naglašeni otvorima (slično kao kod redizajna C3 Aircrossa), a straga su sada svjetla s novom grafikom.

image

Citroen C5 Aircross

Citroen

U kabini također ima novosti: preuređeni kokpit sada je izveden u stilu onog kod modela C5 X, a najuočljivija promjena je novi infotainment sustav, koji ima 10-inčni zaslon.

image

Citroen C5 Aircross

Citroen

Pridružuju mu se tanji središnji otvori za zrak i preuređena središnja konzola s minimalističkom ručicom za izmjenu brzina. Kupci će također pronaći nova sjedala Advanced Comfort, koja imaju dodatne obloge, kao i funkcije grijanja i masaže.

Sve to trebalo bi mu dati prednost pred konkurentima poput Volkswagena Tiguana, Mazde CX-5 ili Opela Grandlanda, kao glavnih suparnika.

Kod osvježavanja su se u Citroënu vodili trima vrijednostima - prestiž, moderan izgled i dinamičnost, a osim njegovih poznatih jakih strana poput udobnosti i modularnosti, novi model se ističe snažnijim karakterom koji je postignut strukturiranim vanjskim izgledom te modernijim i kvalitetnijim bojama i materijalima korištenim u unutrašnjosti.

image

Citroen C5 Aircross

Citroen

U kabini mjesta kao u priči: straga ima mjesta za troje odraslih u tri odvojene sjedalice identične veličine koja su pomiču za 15 cm naprijed ili unazad ovisno trebate li više prostora u prtljažniku ili za noge putnika. Prtljažnik obujma 720 litara (600 kod plug-in hibridne verzije) primit će prtljagu velike obitelji.

Sve na ovom SUV-u ponovo ukazuje da je napravljen za obitelj i za duga putovanja.

image

Citroen C5 Aircross

Citroen

Pomoć vozaču autonomije razine 2 (ADAS) dobro dođe kod krstarenja otvorenim cestama, a sadrži prilagodljivi tempomat, aktivno održavanje trake, automatsko kočenje u nuždi i kontrolu mrtvog kuta.

Motorna ponuda i cijene: osnovni benzinski model sa 1,2-litrenim Puretech 3-cilindarskim turbo benzincem s početnom opremom Feel stoji 232.740 kuna, a s automatikom 250.340 kuna do registracije.

image

Citroen C5 Aircross

Citroen

U ponudi je i poznati 1,5-litreni 4-cilindarski BlueHDi dizelaš također sa 130 KS, koji je nešto skuplji, odnosno stoji 256.085 kuna s ručnim mjenjačem ili 273.945 kuna s automatikom, a dostupna je i plug-in hibridna verzija s 225 KS kao vrh ponude, i to po cijeni od 341.408 kunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:56