NEUGODAN PRIZOR

Amateri na djelu: Potpuno novi žuti Ferrari SF90 Stradale pao s kamiona!

Hibridni superautomobil se istovarivao iz kamiona preko hidrauličkih rampi, a odmah je jasno da je njihov položaj upitan
Screenshot incidenta
 YouTube Screenshot

Prva pomisao kad čujemo da je netko oštetio superautomobil je nesreća uzrokovana velikom brzinom zbog nedostatka talenta. Međutim, stvari polaze često po zlu i pri isporukama ovih automobila. Potpuno novog Ferrarija SF90 Stradale zadesila je takva sudbina nakon što je istovarivan iz kamiona.

Žuti SF90 Stradale pripada Joaou Adibeu Ramosu, izvršnom direktoru zdravstvene kompanije Cimed Group. Hibridni superautomobil se istovarivao iz kamiona preko hidrauličkih rampi, a odmah je jasno da je njihov položaj upitan. Nakon što je dostavljač počeo spuštati rampe, Ferrari je počeo padati i konačno udario o ulicu.

Navodno Ferrari nije pretrpio veća oštećenja, a kasnije je uočen kako se vozi po Sao Paulu. Možda vlasnik nije ni provjerio ima li automobil kakvih pukotina na monokoku od karbonskih vlakana. Možda je pao na kotače koji su ublažili pad.

SF90 Stradale nije jeftin automobil – navodno s porezom u Brazilu košta 1,5 milijuna američkih dolara (9,6 milijuna kuna). Možda nije nasljednik LaFerrarija, ali riječ je o najbržem i najskupljem serijskom modelu iz Maranella.

Sa srednje postavljenim duplo-turbopunjenim V8 i tri elektromotora proizvodi 1000 KS. Do 100 km/h potrebno mu je oko 2 sekunde, što znači da ima performanse koje podržavaju cijenu. Zanimljivo je da se jedan primjerak vozi i po hrvatskim prometnicama, a u vlasništvu je Mate Rimca, poduzetnika, inovatora i vlasnika Rimac Automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:31