‘KRIV JE GPS‘

Američke turistkinje zaglavile autom na uskoj pješačkoj stazi, mještani ih izvlačili četiri sata

Mještanima je trebalo je više od četiri sata da izvuku Nissan Juke zaglavljen među zidove

Screenshot incidenta

 Twitter (X) Screenshot

Dvije američke turistkinje izvele su impresivan "pothvat" kada su prošli tjedan vješto "uglavile" Nissan Juke na usku stazu u velškom gradiću Tenbyju, piše Carscoops.

Zapanjujuće, oni su ‘velikodušno‘ pripisali zasluge satelitskom navigacijskom sustavu Nissana.

Lokalni mediji javljaju da su žene pokušavale doći do otoka Svete Katarine na obližnjoj plaži kada su skrenule s ceste i krenule voziti stazom namijenjenom samo za pješake.

Nastavili su voziti sve dok nisu mogli dalje, zaglavivši Nissan Juke između dva kamena zida prije nego što su napustile automobil i otišle vlakom nazad do svog hotela.

"Nitko nikada nije vozio dolje", rekao je lokalni mehaničar Stephen Lowe, jedan od ljudi pozvanih da uklone aito iz rent-a-cara. "Zidovi su dodirivali obje strane automobila".

Lowe i njegovi kolege osmislili su plan za vuču automobila unatrag pomoću vitla smještenog na samom vrhu staze. Proces oslobađanja Nissana trajao je više od četiri i pol sata, a u jednoj fazi se čak razgovaralo o rezanju automobila", rekao je Lowe za BBC.

image

Screenshot incidenta

Stephen Lowe

Ovo nije prvi put ove godine da smo vidjeli turiste kako se voze uskom pješačkom stazom pozorno prateći svoju satelitsku navigaciju. U ožujku je 77-godišnji vozač Alpine B3 Touring zapeo na pješačkoj stazi dok je posjećivao jezero Wolfgang blizu Salzburga u Austriji. Na kraju je zaglavio između kamenog zida i čelične i betonske ograde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:59