AUKCIJA

Filmski auto: Mitsubishi Eclipse iz prvog dijela ‘Brzih i žestokih‘ prodan za 1,1 milijun kuna!

Prva scena u kojem se automobil pojavljuje ujedno je i uvodna scena prvog dijela sage ‘Brzih i žestokih‘

1995. Mitsubishi Eclipse

 Hagerty Media

Čini se kako automobili koje je Paul Walker proslavio u sagi 'Brzih i žestokih' nastavljaju dobivati na vrijednosti, jer je ovaj Mitsubishi Eclipse iz 1995. upravo prodan za nevjerojatnih 170.500 dolara (1.1 milijun kuna) na aukciji kuće Mecum.

Prva scena u kojem se automobil pojavljuje ujedno je i uvodna scena prvog dijela sage 'Brzih i žestokih', a u njoj se Walkerov lik Brian O'Connor pokušava uhvatiti ukoštac s automobilom na parkiralištu, vozeći brzinom od 240 km/h.

Eclipse je O'Connorov način ulaska u ilegalnu scenu uličnih utrka, pri čemu je prva protiv Mazde RX-7, Honde Civic Type-R i Integre Type-R, u kojoj je izgubio podnu ploču i uništio razdjelnik automobila.

image

1995. Mitsubishi Eclipse

Hagerty Media

Međutim, ništa od toga nije odvratilo zainteresirane kupce na aukciji, a postignuta cijena bila je očekivana s obzirom na Supru koja je također nedavno prodana. Riječ je o jednom od šest automobila napravljenih za film i vizualno je modificiran kao i ostali, s APR Performance stražnjim krilom, aluminijskim naplatcima sa sedam krakova i gumama Toyo Proxes te prilagođenim retrovizorima.

image

1995. Mitsubishi Eclipse

Hagerty Media

Unutrašnjost je također modificirana Recaro sjedalima i Jensen audio sustavom. Mehanički, automobil je u tvorničkom stanju, s 2,0-litrenim 16-ventilskim četverocilindrašem spojenim na automatski mjenjač.

Cinema Vehicle Services pružio je dokumentarni dokaz da je ovaj Eclipse – poznat kao Buck Car 35 – viđen na velikom platnu i to je bilo dovoljno da uvjeri jednog obožavatelja filma da 'iskešira' najvišu cijenu ikada plaćenu za Eclipse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 00:17