TUNING

Gotovo da smo ga zamijenili za Porsche: Netko je pokušao pretvoriti Mazdu RX-7 u lažni 911

Tvrtka RE Ameniya zaslužna je za neke od najljepših kompleta karoserija za Mazdu RX-7, ali nismo sigurni da je to i ova

Mazda RX-7 tuning

 YouTube Screenshot

Kompleti karoserije bitan su dio modificiranja i tuninga vozila već desetljećima, a do sada smo vidjeli neke od najekstremnijih preobrazbi gdje više nismo sigurni o kojem je modelu riječ. Obično, kompleti karoserije pomažu u poboljšavanju izgleda vozila.

"Poboljšanje" je ipak u očima promatrača, posebno kada gledamo u ovaj RX-7 koji je opremljen bodykitom iz Japana. Ova Mazda RX-7 FD3 iz 1995. dostupna je na eBayu po cijeni pod 55.000 američkih dolara (379.000 kuna) u Floridi. Iz nekog razloga, na njoj je komplet karoserije RE Ameniya AC987.

RE Ameniya zaslužna je za neke od najljepših kompleta karoserija, posebno za Mazdu RX-7, ali ako nas pitate, nismo sigurni da ovaj ulazi na taj popis.

FD generacija RX-7 nedvojbeno je jedno od najljepših automobila devedesetih godina. Pitanje koje se postavlja samo po sebi je zašto bi nekome uopće palo na pamet modificirati ga licem Porschea 911. Straga stvari nisu tako grozne, s velikim kružnim svjetlima koja zamjenjuju originalna vitka.

image

Mazda RX-7 tuning

YouTube Screenshot

Ispod poklopca motora smješten je Wankel 13B-REW motor, povezan s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem koji snagu šalje na stražnje kotače. Karoserija je završena bijelom bojom, ali motorni prostor sugerira na originalnu crvenu nijansu. Sve je upotpunjeno setom rijetkih dvodijelnih AW-7 naplataka koji su napravljeni u Japanu isključivo za FD3.

image

Mazda RX-7 tuning

YouTube Screenshot

Na sreću, unutrašnjost je uglavnom ostala netaknuta, osim prilično neurednog Momo volana i četverostrukih mjerača na instrument tabli. Čak i s modifikacijama na karoseriji, Mazda RX-7 je poželjan automobil, a čini se i da je ova u dobrom stanju sa samo 70.000 prijeđenih kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:53