u vožnji

Izvršni direktor Lancije provozao studiju Pu+Ra HPE kako bi pokazao da je riječ o ozbiljnom konceptu

Koncept neće dovesti do proizvodnog modela, ali predviđa dizajn, inovacije i tehnologiju nadolazećih Ypsilona, Aurelije i Delte

Lancia Pu+Ra HPE koncept

 Lancia

Lancia je objavila snimku Pu+Ra HPE Concepta koju vozi njen izvršni direktor, Luca Napolitano. Vozilo koje služi kao manifest za marku uskoro će krenuti na europsku turneju, posjećujući šest zemalja koje će igrati sastavnu ulogu u procesu ponovnog rođenja Lancie.

Službeni video s probnom vožnjom dokazuje da koncept ima funkcionalan električni pogonski sklop iako Lancia nikada nije objavila informacije o njegovim temeljima i tehničkim specifikacijama. Iako je koncept opisan kao "savršeno vozljiv", prema njemu se postupa s pažnjom i poštovanjem, kao što je slučaj s većinom jedinstvenih i iznimno vrijednih koncepata.

image

Lancia Pu+Ra HPE koncept

Lancia

Lancia Pu+Ra HPE debitirala je 15. travnja kao prvi primjer novog dizajnerskog jezika stvorenog za sljedeće desetljeće. Iako električni sportski automobil s dvoja vrata neće dovesti do serijskog modela, on predstavlja "dizajn, inovaciju i tehnologiju" budućih Lancijinih modela - Ypsilona, Aurelije i Delte.

image

Izvršni direktor Lancije Luca Napolitano

Lancia

Vanjski izgled koncepta ima stilske reference na klasike uključujući Stratos, Betu, Flaminiju i Aureliju. Futuristički interijer nastao je u suradnji s talijanskim proizvođačem namještaja Cassina, a inspiriran je talijanskim dnevnim sobama. Koncept uvodi Lancijin novi svjetlosni potpis i osvijetljenu rešetku, opsežnu upotrebu održivih materijala i S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation) - korisničko sučelje koje će pronaći svoj put do proizvodnje.

image

Lancia Pu+Ra HPE koncept

Lancia

Europska turneja omogućit će obožavateljima Lancie da vide koncept Pu+Ra HPE u tijelu, dok čekamo debi potpuno novog superminija Ypsilona, koji je planiran sljedeće godine, u hibridnom i električnom obliku. Sljedeći model bit će vodeći model Aurelia koji će debitirati 2026. kao potpuno električni crossover. Konačno, povratak Delte je predviđen za 2028. u obliku električnog hatchbacka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:15