TUNING

Kad AC Schnitzer u ruke uzme BMW Serije 2: Bavarski coupe nakon dorade postiže 420 KS

Paket započinje ispod poklopca motora s nadogradnjama koje povećavaju snagu na 414 KS bez potrebe za promjenama hardvera

AC Schnitzer BMW Serija 2

 AC Schnitzer

Jedva čekate da stigne novi BMW M2? Premijera bavarskog coupea predviđena je u listopadu, iako neće ići u prodaju do 2023. godine. A ako će problemi s opskrbnim lancem još uvijek postojati sljedeće godine, moglo bi doći do daljnjih odgoda.

U međuvremenu, nova generacija Serije 2 je već dostupna. Predstavljena je prošle godine, s vrhunskim modelom M240i xDrive koji proizvodi 382 KS iz svog 3,0-litrenog turbo šestcilindraša. AC Schnitzer nedavno je predstavio skromne nadogradnje za snagu, upravljivost i estetiku.

image

AC Schnitzer BMW Serija 2

AC Schnitzer

Paket započinje ispod poklopca motora s nadogradnjama koje povećavaju snagu na 414 KS bez potrebe za promjenama hardvera. Nadograđen je i ispušni sustav koji pridonosi zvučnom iskustvu BMW-ovog vrlo voljenog rednog "šestaka". Osim toga, ugrađen je komplet sportskog ovjesa.

image

AC Schnitzer BMW Serija 2

AC Schnitzer

Nadograđene opruge omogućuju nižu razinu vožnje za oko 2,5 cm sprijeda i straga, a novi amortizeri također su dio paketa. Na svaki kotač ugrađeni su distanceri od oko 1 cm, čime se povećava ukupni trag automobila. Estetske modifikacije uključuju 20-inčne AC Schnitzer naplatke, prednji spliter, stražnji spojler i krovni spojler, dok su u kabinu dodani sportski upravljač i aluminijski ukrasi.

image

AC Schnitzer BMW Serija 2

AC Schnitzer

Odlučite li pričekati M2, vjerojatno ćete dobiti malo više snage. Očekuje se da će ga pokretati motor s dva turba iz M4, koji će biti podešen na oko 450 KS. M2 će također biti dostupan sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok su ostali modeli Serije 2 isključivo automatici.

image

AC Schnitzer BMW Serija 2

AC Schnitzer

Međutim, mogla bi proći čak cijela godina dok prvi M2 ne stignu do svojih kupaca. S oko 420 KS i prilagođenim ovjesom, ponuda AC Schnitzera nije daleko od onoga što očekujemo za M2, a predstavlja nešto u što kupci mogu skočiti odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:48