FILMSKA INSPIRACIJA

Kako je vlasnik Porschea Taycana odao počast Pontiacu Trans Am iz filma ‘Smokey and Bandit‘...

Fotke auta su objavljene na Redditu iprikazuju poznatu crno-zlatnu livreju s prugama, i što je najvažnije "vatrenu pticu"na haubi

Porsche Taycan

 Reddit Screenshot

Beskrajna privlačnost Pontiaca Trans Ama iz 1977. godine kojim je Burt Reynolds upravljao u filmu "Smokey and Bandit" ne može se poreći, a ovaj Porsche Taycan je čisti dokaz.

Automobil je objavljen na Redditu, a fotografije prikazuju crno-zlatnu livreju s prugama, i što je najvažnije, "vatrenu pticu" na haubi.

Trajna privlačnost dizajna i filma nadživjela je Pontiaca, Burta Reynoldsa i eru ekskluzivnosti vozila s unutarnjim izgaranjem. Objava sadrži frustrirajuće malo konteksta, ali, prema onome što možemo vidjeti, Taycan ostavlja prilično dobar dojam Trans Am-a.

image

Porsche Taycan

Reddit Screenshot

Osim slike na haubi, također ima zlatne kotače poput automobila prikazanog u Smokeyju i Banditu, kao i zlatne naglaske ispod prednjih svjetala, što opet podsjeća na filmski automobil.

Zanimljivo je da ovo čak nije ni prvi put da električno vozilo nosi ovu livreju. 2018. godine vidjeli smo bijelu Teslu s "vatrenom pticom" na haubi, koja je osim livreje imala i otvore za ventilaciju. Čini se da se vlasnik ovog Taycana ipak mudro odrekao te modifikacije.

Nismo sigurni zašto vlasnici električnih vozila često ukrašavaju svoje automobile ovakvim dizajnima, ali mislimo da je to OK. Samo zato što ulazimo u novu eru u automobilskoj industriji ne znači da se ne možemo s ljubavlju prisjećati one koja odlazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:59