VIDEO

Koji je brži? BMW M5 CS protiv Mercedesa E63 S, Audija RS6 i Porschea Panamere Turbo S E-Hybrid

Sva četiri automobila opremljena su V8 Motorima s dva turbopunjača, iako Panamera dobiva potporu od elektromotora

Audi RS6 Avant, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, BMW M5 CS i Mercedes AMG E63 S u utrci ubrzanja

 YouTube Screenshot

Automobili poput Audijevog RS6 Avanta, BMW-a M5 CS, Mercedesa AMG-a E 63 S, i Porsche Panamere Turbo S E-Hybrid Sport Turismo savršeno kombiniraju luksuz s performansama, međutim, koji od njih je dobio najveću dozu performansi?

image

Audi RS6 Avant

YouTube Screenshot

CarWow je nedavno okupio četvoricu za niz testova performansi. Sva četiri automobila opremljena su V8 Motorima s dva turbopunjača, iako Panamera dobiva potporu od elektromotora, što znači da je od svih četiri najsnažniji. Međutim, on je ujedno i najteži.

image

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

YouTube Screenshot

U prvoj utrci ubrzanja, sva četiri automobila su spektakularno poletjela s mjesta, unatoč mokrom asfaltu. Panamera i M5 CS odmah postavljaju prednost nad Mercedesom i Audijem i počinju se udaljavati. Kako se brzine povećavaju, M5 CS stvara razmak i u odnosu nad Panameru, odnijevši pobjedu u prvom krugu.

image

BMW M5 CS

YouTube Screenshot

Druga utrka bila je vrlo slična prvoj, ali ovaj put E63 S je bio nešto bliži Porscheu, iako nije mogao držati korak s njim. BMW je ponovno odšetao s pobjedom, završivši ispred Porschea i Mercedesa, dok je Audi završnu liniju prošao zadnji.

image

Mercedes AMG E63 S

YouTube Screenshot

Pogled na vrijeme pokazuje da je M5 CS prošao četvrt milje (402 m) za 10,9 sekundi, u odnosu na 11,3 sekundi koje su bile potrebne Panameri. E63 S-u je za prolaz piste bila potrebna stotinka više u odnosu na Panameru (11,4), dok je Audiju bilo potrebno 11,7 sekundi.

Nakon toga je održana utrka 'kotrljajuća' utrka. M5 CS dominirao je terenom kada su sva četiri automobila ostavljena u svojim 'comfort' načinima rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:53