SWAP

Luda konverzija: Ovaj Audi S6 karavan nije trebao Lambov V10 Twin Turbo, ali ipak ga je dobio

Vidjeli smo već mnogo ludih swapova, ali ne toliko mnogo da nas ne iznenadi Lamborghinijev V10 u Audijevom starom S6 Avantu

Audi S6 Avant s Lamborghinijevim V10

 YouTube Screenshot

Vidjeli smo već mnogo ludih swapova, ali ne toliko mnogo da nas ne iznenadi Lamborghinijev V10 u Audijevom starom S6 Avantu. I već kad ste otišli toliko daleko, sasvim je logično napuniti ostatak motornog prostora s dvije turbine.

Majka svih Audijevih karavana nedavno je predstavljena u YouTube videu kanala Deutsche Auto Parts. Kako vlasnik kaže, ubacio je 5,2-litreni V10 u Audi, i nekako nabavio ispušne grane iz Lamborghinija Huracana. Tehnički rečeno, ovaj V10 temelji se na Lamborghinijevom, ali koristi nekoliko mjera uštede koje ograničavaju njegov potencijal performansi.

Ali jednog dana, dok je automobil bio odvojen za restauraciju okvira, vlasnik je odlučio da prostor motora nije dovoljno pun i da je vrijeme za dodavanje turbina. Postavio je dvije jeftine CX Racing turbine koristeći tone jeftinih domaćih cijevi kako bi uštedio novac.

Automobil radi s niskim pritiskom i po svemu sudeći nije ništa brži nego kad je bio atmosferac. Ali kako kaže vlasnik, ponekad radite stvari jer možete. Ponekad vam se jednostavno sviđa kako zvuči twin-turbo V10 karavan, i na papiru i na cesti, i u tome nema ništa loše. Odnosno, sve dok ga s vremena na vrijeme provedete kroz tunel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:18