UTRKA UBRZANJA

Mogu li Bugatti Chiron ili električni Lucid skinuti krunu Tesle Model S Plaid na 402 metra?

U ovoj drag utrci, najbolje iz svijeta s unutarnjim izgaranjem suprotstavlja se najboljem iz električnog svijeta

Bugatti Chiron Pur Sport, Lucid Air Sapphire, Ducati Panigale i Tesla Model S Plaid

 YouTube Screenshot

Neko vrijemesve što ste trebali učiniti da dobijete hrpu pregleda na YouTubeu bilo je nabaviti Tesla Model S Plaid i uputiti se do najbližeg trkališta s ravnim dijelom staze. Međutim, novi video utrke ubrzanja sugerira da je i to vrijeme prošlo.

U videu hrabrog naziva "Najbrži automobili na svijetu", Jason Cammisa iz Hagertyja vidi što se događa kada na ravnu liniju razme uz rame staviti Model S Plaid s Bugattijom Chironom Pur Sportom i Lucid Air Sapphireom.

Malo se toga može reći o Chiron Pur Sportu što već ne znamo, ali Coleove bilješke su sljedeće: masivni 8,0-litreni W16 sposoban isporučiti 1500 KS (1103 kW) i 1600 Nm okretnog momenta na sva četiri kotača, što pomaže u tjeranju visokotehnološke, olakšane karoserije do 300 km/h brže nego što je policajcu potrebno da vam škarama izreže vozačku dozvolu.

I dok Chiron tamo predstavlja najbolje što sustav s unutarnjim izgaranjem može učiniti, Lucid je smislio novu interpretaciju najboljeg što njegovi inženjeri mogu učiniti. Novo električno vozilo nastoji pobijediti Teslu s više snage nego ikada. Dodatni motor povećava snagu automobila do 1217 KS (895 kW). Iako je to objektivno puno, to je samo 90 KS (66 kW) više od Lucid Air Dreama (koji je izgubio trku protiv Model S Plaida).

Lucid je ipak bio pametan, a zahvaljujući novom motoru koji se nalazi straga, gdje se težište pomiče pod snažnim ubrzanjem, te brojke ne daju potpunu sliku Sapphireove prednosti nad Dreamom. Hoće li to, međutim, biti dovoljno da se suprotstavi Teslinom Model S Plaidu? Pogledajte video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:58