DRAG RACE

Na ravnoj stazi snage odmjerili Ford Mustang, BMW M3 Competition i Nissan Skyline GT-R R34

Osim što je riječ o starom svijetu nasuprot novom, riječ je o Japanu protiv Amerike protiv Europe
Utrka ubrzanja
 YouTube Screenshot

Zašto je ova utrka ubrzanja toliko značajna? Zbog svojeg kulturnog značaja. Osim što je riječ o starom svijetu nasuprot novom, riječ je o Japanu protiv Amerike protiv Europe, i svi troje iznijeli su svoje veliko oružje.

image
Ford Mustang
YouTube Screenshot

Za Ameriku nastupa Ford Mustang, i to ne bilo koji stari Ford Mustang. Ovaj je zbog svojih modifikacija dobio nadimak 'King Cobra' i proizvodi više od 735 KS i 690 Nm okretnog momenta iz nadograđenog 5,0-litrenog 'Coyote' V8.

image
BMW M3 Competition
YouTube Screenshot

Odmah kraj njega nalazi se novi BMW M3 Competition, koji je pokrenuo kontroverznu raspravu zbog svoje ogromne rešetke sprijeda, ali ono što mu se mora priznati jest da je brz. Zahvaljujući svojem turbopunjenom rednom šestaku stvara 510 KS i 650 Nm okretnog momenta, koje šalje na stražnje kotače putem osamstupanjskog automatika.

image
Nissan Skyline R34 GT-R
YouTube Screenshot

Konačno, tu je i kultni Nissan Skyline GT-R R34, koji je kao i Mustang dobio razne modifikacije. Sa svojim rednim 2,7-litrenim RB26 i jednim turbopunjačem stvara najveću snagu – 750 KS i 800 Nm okretnog momenta. Uz to, riječ je o najlakšem automobilu od trojice, teži samo 1560 kilograma, što je za 170 kilograma manje od BMW-a M3 Competitiona. Međutim, Skyline jedini koristi manualni mjenjač, što ga na ravnoj stazi stavlja u nepovoljni položaj. Pogađate pobjednika?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:58