SLUŽBENO JE

Najpoznatija automobilska jurnjava opet na velikom platnu: Evo tko će igrati detektiva Bullitta

Bradley Cooper će glumiti detektiva Franka Bullitta, kojeg je Steve McQueen glumio u originalnom filmu iz 1968. godine

Mustang Bullitt, Bradley Cooper, ilustracija

 Ford, Profimedia

Prema Deadlineu, Bradley Cooper i Steven Spielberg sudjeluju u novom nastavku klasičnog filma "Bullit". Cooper će glumiti detektiva Franka Bullitta, no obojica će biti producenti. Steve McQueen glumio je detektiva u originalnom filmu iz 1968. godine.

Uz to, treba napomenuti da novi Bullitt navodno neće biti "remake" originala. Cooper i Spielberg počeli su razgovarati o novom pogledu na film tijekom pandemije, piše Deadline.

image

Ford Mustang Bullit

Ford

Originalni Bullitt govori o detektivu policije San Francisca koji čuva mafijaškog doušnika dok ga ne ubiju ubojice. Pravi vrhunac filma je duga automobilska potjera između McQueena u tamnozelenom Fordu Mustangu i dvojice loših momaka u crnom Dodgeu Chargeru. Čak i danas, prizor je nevjerojatan, a ako ga niste vidjeli, isječak je ispod.

Prve naznake o novom Bullittovom filmu pojavile su se u veljači ove godine kada je procurila informacija da Spielberg radi na njemu. U to vrijeme Cooper nije bio "u priči", a film nije imao scenarista. Još uvijek nema informacija o početku snimanja niti okvirnom datumu izlaska.

image

Ford Mustang Bullit

Ford

Mustang iz originalnog filma postao je ikona nakon izlaska filma. Korišteni automobil iz 1968. na ekranu prodan je za 3,4 milijuna dolara (24,7 milijuna kuna) na aukciji 2020. godine, što je rekord za Mustang. Godinama ljudi nisu imali pojma gdje se to poznato vozilo nalazi, no ponovno se pojavilo 2018.

image

Ford Mustang Bullit

Ford

Ford također razumije važnost filma za priču o Mustangu. Za modelsku godinu 2001., proizvođač automobila predstavio je Bullitt GT sa snažnijim 4,6-litrenim V8, nižim ovjesom i stilom nadahnutim iz filma. Druga je verzija bila dostupna za modele iz 2008. i 2009. godine. Vratio se još jednom 2019. godine.

image

Bradley Cooper

BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:11