ZANIMLJIV IZUM

Nakon što je izgubila automobil u poplavi, inženjerka izumila torbu koja pluta tijekom poplava!

S cijenom od 400 američkih dolara (2500 kuna) čini se kao jeftina zaštita za ljude koji žive u područjima sklona poplavama
Rahal Abraham
 ClimaGuard

Automobili i voda ne idu zajedno. Nakon što voda uđe u unutrašnjost automobila, počinju problemi poput korozije i električnih kvarova. To je razlog zašto osiguravajuća društva svejedno zapisuje automobile zahvaćene poplavama, čak i ako izgledaju normalno.

image
Zaštitna navlaka automobila za sve vremenske uvjete
ClimaGuard

Sada, možda postoji način da se ove situacije izbjegnu. Rahal Abraham, inženjerka koja živi u Teksasu, 2008. godine se suočila s poplavom i izgubila automobil. To je Rahel natjeralo da svoje znanje o kemijskom i ekološkom inženjeringu iskoristi, i nakon proučavanja raznih dugovječnih i vodootpornih materijala, osmislila je ClimaGuard.

image
Zaštitna navlaka automobila za sve vremenske uvjete
ClimaGuard

Riječ je o ‘torbi‘ veličine automobila koju možete zatvoriti patentnim zatvaračem kako biste zadržali vodu dalje od automobila. Međutim, ima tu i nešto više od toga. Iako zatvarači ne mogu zadržati vodu, kada ona dosegne određenu razinu, automobil će zapravo plutati, a zatvarač se nalazi iznad površine. Tu su i osigurači koji ne dozvoljavaju automobilu da pluta od mjesta. Osim automobila, ClimaGuard se može koristiti kao zaštita i za druge stavke.

image
Zaštitna navlaka automobila za sve vremenske uvjete
ClimaGuard

2017. godine jedna kompanija na Filipinima je osmislila sličan dizajn. Flood Guard Car Bag je u osnovi isto torba koja je zapečaćena s tri strane. Međutim, za njeno postavljeno potrebne su najmanje tri osobe, dok Abrahmov ClimaGuard može postaviti samo jedna. S cijenom od 400 američkih dolara (2500 kuna) čini se kao jeftina zaštita za ljude koji žive u područjima sklona poplavama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:44