VIDEO

Otkrivena najbolje čuvana tajna auto kolekcija u Europi od 230 rijetkih primjeraka! ‘Skupljao ih je 40 godina‘

Sa zbirkom od do 230 automobila, Palmenova zbirka sastoji se od legendarnih klasika različitih podrijetla

Kolekcija automobila

 YouTube Screenshot

Nevjerojatan "barn-find" klasičnih automobila otkriven je u Nizozemskoj u vlasništvu čovjeka po imenu Mr. Palmen. Počeo je skupljati automobile prije otprilike četiri desetljeća, a žuta Lancia B20 bila je prvi automobil.

Palmen je bio profesionalni trgovac rijetkim i posebnim automobilima od sredine 60-ih prije nego što je počeo skupljati, a tijekom godina njegova je kolekcija narasla do epskih razmjera.

Sa zbirkom od do 230 automobila, Palmenova zbirka sastoji se od legendarnih klasika različitih podrijetla. Tu su Talijani (Alfa Romeo, Lancia, Maserati i Ferrari), Francuzi (Facel Vega), Nijemci (BMW, Mercedes-Benz i NSU), Britanci (Jaguar, Aston Martin i Rolls-Royce) i Amerikanci (Chevrolet, Cadillac i Ford) u spomenutoj kolekciji, tako da je raznolikost nepobitna.

Kolekcija također ima neke opskurne brendove, poput Tatre, Monice, Morettija, Matre, Alvisa, Imperie i Villarda. Zbirka je pohranjena u crkvi i dva suha, ali prašnjava skladišta. Automobili su dobro očuvani i predstavljaju Palmenov istančan ukus i veliko poznavanje rijetkih i posebnih automobila.

Prema Gallery Aalderingu, gosp. Palmen je kolekciju rijetko ikome pokazivao, što ju je učinilo jednom od najbolje čuvanih tajnih kolekcija automobila u Europi. Držao je većinu zbirke u nerestauriranom i izvornom stanju, sam je održavao automobile i redovito ih pokretao.

Nažalost, zbog starosti vlasnika i raznih okolnosti zbirka će sada biti prodana. Automobili koji se nalaze u Dordrechtu sada su smješteni u jednoj zgradi, što olakšava prodaju cijele kolekcije. Aukcija će se održati putem velike internetske aukcije, a Gallery Aaldering bit će domaćin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 23:16