Kakva prerada!

Ova Mazda3 je čudovište s rotacijskim motorom od 1400 KS spremna za osvajanje Pikes Peaka

Opsežno modificirana Mazda također je dobila pogon na stražnje kotače i široki komplet karoserije

Mazda3 Pikes Peak

 YouTube Screenshot

Prošle godine, vozač Formule D Michael "Mad Mike" Whiddett otkrio je planove za Mazdu3 s rotacijskim motorom od 1200 konjskih snaga dizajniranu za svladavanje legendarnog uspona na Pikes Peaku. Godinu dana kasnije, ova vizija ne samo da je postala stvarnost, već je i snažnija od prvobitno planiranog.

Mazdu pokreće Wankel rotacijski motor, koji, kada je opremljen s dva Garrettova G40 turba i pregršt drugih pratećih modifikacija, proizvodi 1419 KS (1044 kW) kroz šeststupanjski sekvencijalni mjenjač na kotače. I kad smo već na temi pogona, možda ste pomislili da će Mazda3 zadržati svoj izvorni pogon na prednje kotače, li možda čak i pogon na sve kotače, ali zapravo, ovaj sjajni hatchback ima pogon na stražnje kotače.

Slanje tolike snage samo na stražnje kotače obično bi rezultiralo s hrpom dima, ali srećom, budućio da ovaj trkaći "hillclimb" automobil ima aerodinamiku koja ga drži zalijpljenim za asfalt, to nije slučaj. Široki komplet karoserije uključuje elemente kao što su pozamašni prednji spliter, golemo stražnje krilo i vjerojatno najvećim stražnjim difuzorom kojeg smo vidjeli na automobilu.

Dorade je navodno dizajnirala sama Mazda, a njegov stil treba zadržati izvorni oblik cestovnog automobila umjesto da ga izobliči do neprepoznatljivosti. Zanimljivo, pomalo nas podsjeća na trkaću Mazdu3 TCR iz 2019., koja je na kraju propala zbog COVID-a.

Naravno, taj je auto bio s prednjim pogonom i imao je četvrtinu snage ovog, ali izgled je i dalje tu. Unatoč tome, kako biste do detalja provjerili ludu Mazdu3 Mad Mikea, preporučujemo da pogledate video iznad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:30