TUNING

Paklena naranča: Mansory se dohvatio Ferrarija 812 GTS kojeg naziva ‘Stallone’

Za razliku od prethodne verzije, Stallone sada dolazi s odgovarajućom bojom kabine, iako nismo sigurni koliko je to dobra stvar

Mansory Stallone (Ferrari 812 GTS)

 Mansory

Široko je poznato da njemački tuner u svojim kreacijama nekad voli pretjerati. Savršen primjer toga su Mansoryjeva posebna G-klasa, Cullinan i Urus za Ujedinjene Arapske Emirate predstavljeni prošloga mjeseca. Isto se može reći i za Stallonea, divlju preobrazbu Ferrarija 812 GTS-a kojeg je tuner predstavio u ožujku prošle godine.

image

Mansory Stallone (Ferrari 812 GTS)

Mansory

Međutim, ta srebrna i plava verzija su ništa u usporedbi s najnovijom verzijom koju je Mansory upravo predstavio. Tuning kreacija još uvijek nosi naziv Stallone, ali dotjerani Cabrio s V12 motorom sada dolazi u narančastim nijansama.

image

Mansory Stallone (Ferrari 812 GTS)

Mansory

Baš kao i starije verzije, najnovija dolazi s bezbroj dijelova od karbonskih vlakana zbog kojih prednji kraj izgleda prilično natrpan. Ista je priča i straga, s masivnim stražnjim krilom koje pokriva cijelu stražnju masku, zajedno s četverostrukim ispušnim sustavom.

image

Mansory Stallone (Ferrari 812 GTS)

Mansory

Za razliku od prethodne verzije, Stallone sada dolazi s odgovarajućom bojom unutrašnjosti, iako nismo sigurni koliko je to dobra stvar. Obrubi na nadzornoj ploči, sjedala, kartice na vratima i središnja konzola dolaze s narančastim ukrasima. Sjedala također imaju i bijele boje. Dijelovi od karbonskih vlakana nalaze se po cijeloj kabini, a tu su i aluminijske pedale za kraj popisa nadogradnji.

Kao i kod većine Mansoryjevih kreacija, tuning ne prestaje s estetikom. Njemački tuner uspio je 6,5-litreni V12 podići na 830 KS (610 kW) i 740 Nm okretnog momenta, što predstavlja pojačanje od 41 KS (30 kW) i 22 Nm okretnog momenta. To omogućava sprint do stotke za 2,8 sekundi, na putu do maksimalne brzine od 345 km/h. Cijena nije navedena, no kao i ostatak Mansoryjevog asortimana, GTS Stallone neće biti jeftin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 03:01