VIDEO

Pod svaku cijenu: Dvojica muškaraca pala iz jurećeg Audija Q5 dok su pokušavali zaustaviti lopove

Samo ove godine bilo je više od 15.000 provala u automobile diljem San Francisca

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

San Francisco je usred epidemije provala u automobile i video koji prikazuje dva turista koji pokušavaju spriječiti lopove da pobjegnu s Audijem Q5 postao je viralan.

Incident se dogodio 13. rujna dok su Dmitry Koval i njegovi prijatelji bili parkirani na parkiralištu oko 16 sati. Crni Audi se zaustavio pored njihova dva bijela Forda Transita i dvojica osumnjičenika su izašla i razbila bočna stakla na kombijima.

Lopovi su ukrali torbe s predmetima u vrijednosti od oko 10.000 eura, uključujući osobnu elektroniku, dokumente i putovnice. Međutim, Dmitrij i njegovi prijatelji nisu bili voljni samo gledati kako lopovi kradu njihove stvari i pokušali su zaustaviti lopove.

Koval i jedan od njegovih prijatelja pokušali su zgrabiti Audijev volan, ali lopovi su uzvratili i ubrzali, a Koval i njegov prijatelj držali su se za vrata. Jedan od muškaraca pao je i klizio po tlu, zadobivši brojne bolne ogrebotine. Drugi čovjek je izbačen iz Q5 nakon prekida videa. Slomio je obje noge i morao je nekoliko dana ostati u lokalnoj bolnici na liječenju.

“Vidjeli smo kako uzimaju torbe iz naših kombija i počeli su ih stavljati u crni SUV”, rekao je Koval za New York Post. “Tada su moji prijatelji počeli trčati, a drugi ljudi tamo su trubili. Čuo sam kako netko viče: "Nemoj trčati! Možda imaju pištolj!". Još uvijek sam u šoku jer se sve dogodilo tako brzo. Ukupno su vjerojatno uzeli stvari u vrijednosti od oko 10.000 dolara, uključujući prijenosna računala i druge važne stvari poput dokumenata i naših putovnica".

Prema podacima policije, ove je godine diljem San Francisca bilo više od 15.000 provala u automobile. Nadzornik Dean Preston poziva na koordinirani odgovor gradskih odjela, a dok je razgovarao s ABC 7 News, lokalna policija je rekla da je ove godine izvršila 37 uhićenja povezanih s provalama u aute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:09