nova suradnja

Remek djelo na dva kotača: Ducati predstavio motocikl s posvetom britanskoj marki, ‘Diavel for Bentley‘

Ljubitelji luksuza i automobilizma sada mogu kupiti jedinstveni motocikl koje spaja snagu Bentley s elegancijom Ducatija

Ducati Diavel for Bentley

 Bentley

Bentley, sinonim za luksuzne automobile, sada osvaja svijet motocikala u suradnji s Ducatijem. Njihova prva suradnja rezultirala je serijom od 550 motocikala pod nazivom Ducati Diavel for Bentley, inspiriranih ekskluzivnim Bentleyevim automobilom, Baturom, čija je proizvodnja ograničena na samo 18 primjeraka, svakog vrijednog 2 milijuna funti.

Ovaj grand tourer se temelji se na Bentleyevom najmoćnijem i najskupljem automobilu, coupeu Baturu s twin-turbo W12 motorom od 740 KS. Bentley Diavel će biti proizveden u 500 primjeraka po cijeni od otprilike 60.000 funti dok će 50 ekskluzivnih Mulliner verzija koštati između 70.000 i 75.000 funti.

image

Ducati Diavel for Bentley

Bentley

Ovi personalizirani motocikli, rezervirani najposvećenijim Bentleyevim kupcima, bit će isporučeni u proljeće 2024. godine i to u ekskluzivnom drvenom sanduku, zajedno s certifikatom autentičnosti, suvozačkim sjedalom i presvlakom za motocikl. Kupcima će biti ponuđena i sportska kaciga te kožna jakna po mjeri.

image

Ducati Diavel for Bentley

Bentley

Bentley ističe da je ovo prvi put da se upuštaju u svijet motocikala, spajajući britansko trkaće nasljeđe s talijanskim šarmom. Dizajn motocikla proizašao je iz suradnje između Bentley dizajnera i stilske kuće Centro Stile Ducati, a pokreće ga snažan 1,2-litreni V4 Granturismo od 170 KS.

Ducati je dio Volkswagen Grupe od 2012. i ovaj odnos je dosad rezultirao brojnim motociklima inspiriranim Lamborghinijem koji je također dio VW Grupacije baš kao i Bentley pa ne iznenađuje predstavljanje Ducatija Diavel for Bentley.

image

Ducati Diavel for Bentley

Bentley

Ovaj ekskluzivni motocikl predstavljen je nedavno na događaju ‘Art Basel‘ u Miamiju, gdje je Bentley opisao ovaj motocikl kao "pravo umjetničko djelo na dva kotača". Sada ljubitelji luksuza i automobilizma imaju priliku posjedovati jedinstveno vozilo koje spaja snagu Bentley automobila s elegancijom talijanskog motocikla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:45