PREPOROD LEGENDE

Službeno je! ‘Procurile‘ fotke novog Lamborghinija Countacha! Ovako bi trebao izgledati...

Uz neka tradicionalna obilježja, prilično je jasno i da se ponovno rođeni Countach temelji na Sianu
2022 Lamborghini Countach
 YouTube Screenshot

Danas su se na internetu pojavile fotografije novog Lamborghinija Countacha LPI 800-4, otkrivajući dizajn novog superautomobila ograničene proizvodnje, koji vidljivo usvaja obilježja svojeg legendarnog prethodnika.

image
2022 Lamborghini Countach
Twitter Screenshot

Uz neka tradicionalna obilježja, prilično je jasno i da se ponovno rođeni Countach temelji na Sianu. Detalji su još uvijek ograničeni sa samo tri fotografije, no jedno je jasno – Countach se ponovno vraća za 21. stoljeće. ‘Ostvarujemo snove. Učinili smo to s klasičnim Countachom 1970-ih. I opet to radimo‘, navode iz Lamborghinija.

image
2022 Lamborghini Countach
Twitter Screenshot

Poruka koju mnogi entuzijasti čekaju već dugo vremena popraćena je kratkim videozapisom koji daje nekoliko uvida u novi model. Međutim, teaser nije previše otkrio osim da će automobil imati klinasti dizajn koji podsjeća na prethodnika. Jasno je da će biti daleko aerodinamičniji usvajajući modernije površine i ravniji krov.

Iako je još mnogo toga prekriveno velom, proizvođač superautomobila objavio je kako će se novi model zvati Countach LPI 800-4, koristiti pogon na sva četiri kotača i imati snagu od 800 KS (588 kW).

image
2022 Lamborghini Countach
Lamborghini

The Supercar Blog sugerira da će se novi Countach temeljiti na Sianu FKP 37 i koristiti 6,5-litreni V12 ukombiniran s blagim hibridnim sustavom. Sugestija ‘drži vodu‘, s obzirom na to da Sian ima 808 KS (602 kW), što je tek nešto više od Lamborghinijeve izjave.

image
2022 Lamborghini Countach
Lamborghini

Više informacija očekuje nas nakon službene premijere na Tjednu automobila u Montereyu. Proizvodnja će navodno biti ograničena na samo 112 primjeraka, a cijene bi mogle početi od 3,5 milijuna dolara (22.4 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:02