PREMIJERA 3. RUJNA.

Stiže još jedna prostrana i povoljna Dacia: Prvi pogled na Jogger, SUV nasljednika Logana MCV!

Novi crossoverski karavan novi je Dacia model na obzoru koji će se smjestiti između Sandera Stepway i Dustera
2022 Dacia Jogger
 YouTube Screenshot

Kratkim videozapisom Dacia je otkrila kako će se njezin novi crossover karavan sa 7 sjedala zvati Jogger. Novi automobil snažno se temelji na Loganu, a rumunjski proizvođač automobila opisuje ga kao 'obiteljski automobil za pustolovinu'. Premijera se očekuje na događaju IAA Mobility u Münchenu, nakon internetske premijere 3. rujna.

Za sada smo vidjeli kamuflirane prototipove tijekom zimskih testiranja u veljači, a novi model službeno je potvrđen u rujnu. Prema zadnjim informacijama, Jogger će biti dostupan s rasporedom od 5 i 7 sjedala, nudeći svestranost i za velike obitelji.

U suštini, riječ je o crossover/karavan izvedbi B-segmenta, utemeljenoj na proširenoj verziji CMF-B platforme koju koriste najnoviji Sandero, Sandero Stepway i Logan. Ono što možemo vidjeti u videozapisu su visoko postavljena stražnja svjetla i niz praktičnih krovnih šipki, nešto što smo već vidjeli na Sandero Stepwayu. S obzirom na objavu Dacie, očekujemo velik razmak od tla i plastičnu oblogu oko automobila.

image
2022 Dacia Jogger
YouTube Screenshot

Što se tiče specifikacija, još nisu poznate, ali očekujemo iste motore koje koriste ostali članovi obitelji. To uključuje 1,0-litreni atmosferski benzinac od 65 KS (48 kW), 1,0-litreni turbopunjeni benzinac od 90 KS (66 kW) i 1,0-litreni LPG benzin koji stvara 100 KS (74 kW) na LPG-u.

image
2022 Dacia Jogger
YouTube Screenshot

Osim velikog crossover karavana, rumunjski proizvođač automobila nedavno je modernizirao i SUV Duster, dok se vodeći SUV, prezentiran konceptom Bigster, očekuje sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:41