bizaran prizor

Što napraviti ako vas uhvati kiša u Bugatti roadsteru vrijednom 5 milijuna eura? Tu je Bugatti kišobran...

Od mogućih rješenja ovo se čini kao najbolji izbor. Kišobran balansira između vjetrobranskog stakla i stražnjeg okvira

Bugatti Mistral

 YouTube Screenshot

Bugatti Mistral je superskupi roadster baziran na Chironu, posljednji plemenite W16 loze. No, kad je sunčano uživancija u jurcanju bez krova je zajamčena, ali što ako počne padati kiša? Ovaj vozač na prošlotjednoj izložbi Concorso d‘Eleganza Villa d‘Este na jezeru Como u Italiji improvizirao je kišobranom, koji dobro doduše pristaje, jer je Bugattijev.

Od mogućih rješenja ovo se čini kao najbolji izbor. Kišobran balansira između vjetrobranskog stakla i stražnjeg kraja. Vozač ide sporo, pa nema bojazni da će ga vjetar otpuhati.

Mistral je neobično tih. Zasigurno ne zvuči kao da ga pokreće quad-turbo 8,0-litreni W16, no jedna je mogućnost da se radi o prototipu koji za pogon koristi mali električni motor. Ovo ima smisla jer isporuke kupcima počinju tek 2024. Vidjeli smo da Bugatti koristi ovakvu postavu u prošlosti s izložbenim automobilom La Voiture Noire.

image

Bugatti Mistral

Bugatti

Mistral je debitirao tijekom Tjedna automobila u Montereyu 2022. Bugatti je ograničio proizvodnju na 99 jedinica i sve ih je unaprijed prodao prije predstavljanja. Svaki je bio u iznosu od 5 milijuna eura.

image

Bugatti Mistral

Bugatti

Dizajn vozila crpi inspiraciju iz Bugattija Type 57 Roadster Grand Raid. Također ima moderne stilske elemente marke, poput stražnjih svjetala u obliku slova X. U unutrašnjosti ima mjenjač od aluminija, drvene detalje i Bugattijevu skulpturu "plešućeg slona" unutar komada jantara. Paneli vrata imaju presvlake od pletene kože.

image

Bugatti Mistral

Bugatti

Ova primjena Bugattijevog W16 daje 1600 KS. Kada je marka predstavila Mistral, rekla je: "Samo je jedan cilj na umu - ponovno postati najbrži roadster na svijetu". Glavni tehnološki direktor Bugattija Rimca Emilio Scervo procijenio je da bi automobil mogao postići najmanje 420 km/h najveće brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:26