POGLEDAJTE VIDEO

U Zagreb stigao Bugatti La Voiture Noire, najskuplji novi auto na svijetu od 17,6 milijuna eura

Ovo će biti jedinstvena prilika da ga vidimo kod nas jer je stigao na manifestaciju Supercar Owners Circle koja počinje sutra

Bugatti La Voiture Noire u Zagrebu

 Zvonimir Jurčić

Večer uoči početka spektakularne karavane Supercar Owners Circle u Zagreb su počeli pristizati sudionici i njihovi automobili, a garaža Importanne Centar na Trgu Ante Starčevića pored hotela Esplanade već je krcata super i hiper automobilima u vrijednosti 130 milijuna eura.

Neki su vlasnici u svojim egzotama u Esplanadu stigli "na kotačima" dok su se drugi, onih najekskluzivnijih, odlučili na transport kamionima do Zagreba. Tako smo večeras imali priliku vidjeti i čuti uživo, možda i najveću zvijezdu manifestacije Bugatti La Voiture Noire, barem zbog činjenice što postoji samo jedan izrađen po narudžbi za neimenovanog vlasnika kao i cijene. Naime, riječ je o najskupljem novom automobilu na svijetu koji je plaćen 17,6 milijuna eura!

U videu možete pogledati trenutak kada je automobil sa švicarskim registarskim oznakama dostavljen vlasniku U Zagreb kamionom, hladan start kada je zvuk iz čak šest ispušnih cijevi rasparao zrak te odlazak u garažu Importanne centra.

Ovo će biti jedinstvena prilika da ga vidimo kod nas, a sve je oko ovog hyper-sportaša krcato superlativima. Auto je izrađen ručno, karoserija je u potpunosti karbonska, a zanimljiva je i priča oko njegovog nastanka.

image

Bugatti La Voiture Noire u Zagrebu

Zvonimir Jurčić

Moderna je to interpretacija kultnog prijeratnog Bugattija Type 57 SC Atlantic kakvog je posjedovao sam Jean Bugatti osnivač tvrtke, a koji je izgubljen tijekom drugog svjetskog rata. Pogoni ga 8,0-litreni W16 stroj od 1500 KS i 1600 Nm što je jednako kao i kod Chirona Sport i modela Divo pa ni šest završetaka ispuha ne djeluje kao loš tuning kad je u pitanju W16 stroj.

Službeni program Supercar Owners Circle karavane započinje sutra kad ćete 60 najrjeđih i najskupljih superautomobila imati prilike vidjeti u petak, 2. rujna od 17 sati ispred Zagrebačke katedrale na ceremoniji predstavljanja svih jurilica, te u subotu, 3. rujna od 9 sati na velikogoričkom ZTC-u održat će se program demonstracije brzine i snage automobila. Karavana dalje nastavlja na putovanje dugo 1000 kilometara prema otoku Pagu i Šibeniku i nazad prema Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:24