HIPERAUTOMOBILI

Zamka za bogate vlasnike s tupeom: Bugatti W16 Mistral bez krova vozi do maksimalnih 420 km/h!

Okrugla brojka sugerira da bi brzina mogla biti elektronički ograničena, a ne ograničena otporom

2024. Bugatti W16 Mistral

 Bugatti

Kada je Bugatti otkrio W16 Mistral u kolovozu, tvrdio je da je projektiran da bude najbrži kabriolet na svijetu. Ono što nam nisu rekli jest koliko brzo može ići.

Ali sada imamo odgovor. Bugatti kaže da roadster temeljen na Chironu postiže maksimalnu brzinu od 420 km/h. Okrugla brojka sugerira da bi brzina mogla biti elektronički ograničena, a ne ograničena otporom zraka.

image

2024. Bugatti W16 Mistral

Bugatti

Ipak, borba protiv otpora definitivno je bila na umu Bugattijevih inženjera i dizajnera, osobito jer Mistral ne dolazi s odgovarajućim krovom koji se može pričvrstiti na mjesto kako bi se učinkovito pretvorio u coupe i prevario njegov put do slave najbržeg kabrioleta.

image

2024. Bugatti W16 Mistral

Bugatti

Da bi dosegao maksimalnu brzinu od 420 km/h, automobil mora biti stavljen u način maksimalne brzine, koji mijenja kut stražnjeg spojlera kako bi se smanjio otpor i Mistral učinio što aerodinamičnijim. Ali Bugatti kaže da je hiperautomobil vrijedan 5 milijuna dolara (37 milijuna kuna) još uvijek stabilan pri velikim brzinama zahvaljujući dizajnu svog difuzora, koji nudi mnogo potisne sile i to bez negativnog otpora koji dolazi s krilom.

image

2024. Bugatti W16 Mistral

Bugatti

Svoju ulogu u postizanju maksimalne brzine ima i quad-turbo 8,0-litreni W16 motor iz Chiron Super Sporta 300+, koji je postigao brzinu od 490,5 km/h kod Volkswagenove testne staze Ehra Lessien 2019. godine. Mistral se ne može približiti toj brojci, ali zasjenjuje 408,84 km/h koje je postigao stari Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse roadster 2013. godine.

image

2024. Bugatti W16 Mistral

Bugatti

Bugatti je proizveo nekoliko različitih modela s platforme Chirona, uključujući Divo i Centodieci, ali nedostatak krova kod Mistrala znači da će vjerojatno biti jedini koji nudi radikalno drugačije iskustvo vožnje. To je vjerojatno jedan od razloga zašto je svih 99 jedinica brzo razgrabljeno. Isporuke započinju 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:12