Render

U svijet s zagrebačkim registarskim pločicama. Evo kako bi mogao izgledati novi Bugatti

Na Germancarforumu je objavljena fotografija automobila zagrebačkih registracija kojeg utovaruju u teretni prostor kamiona

Render novog Bugattija

 Rubber Therapy/Instagram

Bugatti je godinama uspješno skrivao izgled nasljednika Chirona, no onog vikenda se sve promijenilo i dobili smo prvi uvid u to kako će on izgledati. Prvo je na Germancarforumu objavljena fotografija zakamufliranog automobila zagrebačkih registracija kojeg utovaruju u teretni prostor kamiona. Fotografija je vjerojatno nastala u Zagrebu, u pogonima Rimca jer su na njoj vidljivi ljudi u radnim kombinezonima s natpisom Rimac. Fotografija je ubrzo uklonjena s foruma, no očito prekasno jer se već proširila društvenim mrežama.

Samo nekoliko sati kasnije pojavila se još jedna slika kamufliranog Bugattija s boka, a nju je objavio Top Gear. Vidljivo je da veliki karakteristični oblik slova C ostaje na bočnom dijelu i da je straga ogroman difuzor. Automobil ima i aktivni stražnji spojler i tanku liniju LED stražnjih svjetala, dok je prednji dio agresivniji nego ikada.

Ubrzo nakon toga smo otkrili i kako bi automobil mogao izgledati bez kamuflaže. Na svojem Instagramu je @therubbertherapyofficial objavio digitalni prikaz automobila na temelju fotografije kamufliranog modela s boka. Automobil ima nisko postavljenu prednju masku s velikim ventilacijskim otvorom podijeljenim vodoravno, "C" na boku je naglašeniji nego ikada, a straga su svjetla u stilu La Voiture Noire.

Nijedna fotografija koju smo do sada vidjeli nije otkrila nikakve detalje interijera, no zato znamo kako će izgledati motor za kojeg je Bugatti već ranije objavio teaser. Umjesto W16 bit će to novi kompaktniji V16 koji će se vrtjeti na ogromnom broju okretaja i kojeg je vjerojatno konstruirao Cosworth. Za električnu komponentu pogona zaslužna je tvrtka Rimac. Što se tiče unutrašnjosti govori se da će kabina imati retro izgled inspiriran mehaničkim švicarskim satovima. Očekuje se da u unutrašnjosti Bugatti neće pretjerivati sa zaslonima osjetljivim na dodir.

The Supercar Blog tvrdi da bi Bugatti mogao proizvesti manje primjeraka novog automobila u odnosu na Chirona koji je sa svim svojim derivatima proizveden u 500 primjeraka. Proizvodnja bi se mogla ograničiti na oko 300 primjeraka ili čak i manje od toga. Top Gear tvrdi da će automobil biti predstavljen 20. lipnja u Francuskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:04