LETEĆA TOPOVNJAČA

Video: Audi nikad nije izradio RS Q7, ali ovaj dorađeni SQ7 je prilično blizu takvoj ideji

Možemo se složiti da je pomalo čudno da se Audi suzdržao od izrade RS Q7, budući da je sav hardver već dostupan u RS Q8

Audi SQ7

 Auditography

Kad je predstavljen u ožujku 2016. godine, Audi SQ7 odmah je postao najsnažniji dizelski SUV na svijetu. Neki bi tvrdili da je dizel sa svojim obilnim zakretnim momentom i boljom ekonomičnošću goriva prikladniji za tako veliko i teško vozilo, dok su drugi protiv ideje da vozilo s performansama radi na dizel.

image

Audi SQ7

Auditography

Možemo se složiti da je pomalo čudno da se Audi suzdržao od izrade RS Q7, budući da je sav harder već dostupan u RS Q8. Ipak, ovaj modificirani SQ7 s TFSI motorom upravo je vodeća verzija koju Audi odbija napraviti.

image

Audi SQ7

Auditography

YouTube kanal Auditography je pronašao ovaj primjerak u Sepang Blue nijansi u Varšavi u Poljskoj, i to nije tipični SQ7. Njegov 4,0-litreni V8 sada ima 800 Nm okretnog momenta kako bi savršeno odgovarao RS Q8, iako je još uvijek manji za 100 Nm u usporedbi s izumrlim dizelskim SQ7 TDI čudovištem.

image

Audi SQ7

Auditography

Konjska snaga povećana je za 10 posto na 550 KS, što je za 31 KS manje od RS Q8. Sada postiže brzinu od 100 km/h za samo 3,7 sekundi, što je jako impresivno s obzirom na njegovu veličinu i težinu. Čak je i nota ispuha slična onome što biste očekivala od vrhunskog SUV-a kojeg je razvio Audi Sport.

image

Audi SQ7

Auditography

Budući da smo spomenuli težinu, ovaj SQ7 teži oko 2399 kilograma, i iako nema oštro upravljanje kao automobil s odgovarajućim performansama, njegovo ubrzanje je slično. Koliko god RS Q8 bio elegantan i sportski, Q7 izgleda impozantnije i mišićavije, stoga vjerujemo da je dostojan RS tretmana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 15:01