HOONITRON

Video, foto: Električni Audi S1 E-tron Quattro nova je jurilica Ken Blocka pod imenom Hoonitron

‘Hoonitron piše sljedeće poglavlje u našoj povijesti i vodi našu priču o Gymkhani u budućnost‘, kaže Block

2022 Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

 Audi

U pripremi za svoj prvi video o potpuno električnoj gymkhani, Elektrikhani, Ken Block se udružio s Audijem kako bi napravio jedinstveni EV. Tim je konačno otkrio automobil, a inspiriran je Audijem Sport Quattrom S1 koji se utrkivao na Pikes Peak Hill Climbu 80-ih godina.

image

2022 Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Audi

Projekt je više moderna preinaka nego remake postojećeg, a tim je automobil nazvao Audi S1 e-tron quattro Hoonitron. On je dizajniran s mnogo vizualnih naznaka klasičnog trkaćeg automobila, uključujući divovsko krilo i rally svjetla, u kombinaciji s modernim jezikom dizajna e-trona.

image

2022 Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Audi

'S1 Hoonitron kombinira puno toga po čemu je Audi već bio poznat u osamdesetima. Mislim da je super što su Audijevi dizajneri bili inspirirani vlastitom prošlošću i na jedinstven način prenijeli tehnologiju i izgled automobila u sadašnjost', rekao je Block.

image

2022 Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Audi

Pokreću ga dva elektromotora koji mu daju quattro pogon na sva četiri kotača. Iako snaga još ostaje nepoznata, znamo da je RS Q e-tron spreman za Dakar, koji je svoj par elektromotora posudio iz Audijevog automobila za Formulu E. On isporučuje oko 680 KS (500 kW). Audi je otkrio Hoonitron koristi podvozje od karbonskih vlakana i da je dizajniran u skladu sa sigurnosnim standardima FIA-e.

image

2022 Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Audi

'Audi mi je dao priliku da ga testiran nekoliko dana u Njemačkoj. Upoznat sam s velikim brojem automobila koji koriste motore s unutarnjim izgaranjem i mjenjače, ali ovdje sam naučio puno novih stvari. Vrtjeti se u krug brzinom od 150 km/h u mjesto, samo koristeći desnu nogu, za mene je potpuno novo iskustvo', kaže Block.

image

2022 Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Audi

Hoonitron je proizveden u Audijevoj tvornici u Neckarsulmu, gdje se proizvodi i RS e-tron GT. Za izgled je zaslužan Audijev odjel za dizajn iz Ingolstadta. 'Kada smo prvi put čuli za projekt, cijeli tim je bio oduševljen. Vremenski okvir bio je iznimno kratak: dok naš proces dizajna obično traje godinu do godinu i pol, imali smo samo četiri tjedna za konačni dizajn. Stalno smo bili u kontaktu s Ken Blockom i njegovim timom', rekao je glavni dizajner Audija, Marc Lichte.

image

2022 Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Audi

'To što je Audi sada razvio ovaj automobil za mene i moj tim i pridružio nam se u našem sljedećem projektu, ostvario mi je san. Hoonitron piše sljedeće poglavlje u našoj povijesti i vodi našu priču o Gymkhani u budućnost', rekao je Block.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:52