NOVA VERZIJA

Video, foto: Hibrid za Macrona! Pogledajte novu oklopljenu ‘krstaricu‘ francuskog predsjednika

Novi DS 7 pokreće E-Tense 4x4 plug-in hibridni pogon koji kombinira dva elektromotora s 1,6-litrenim četverocilindrašem

Novi auto za predsjednika, ilustracija

 DS, Profimedia

Predsjednička vozila dolaze u mnogim oblicima i često predstavljaju najbolje od onog što zemlja može ponuditi. U SAD-u se predsjednik vozi u snažno modificiranom Cadillacu iz 2018. godine kojeg zovu 'Zvijer'.

U Francuskoj, situacija je malo drugačija - predsjednik Emmanuel Macron vozi se, očekivano, u nečem izrazito francuskom. Do sada je to bio DS 7 Crossback, koji je Macrona prevozio od njegove inauguracije 2017. godine. Sada će ga zamijeniti ažurirana varijanta – DS 7 Crossback Élysée.

image

DS 7 Crossback Elysee

DS Automobiles

DS je produžio crossover za 20 centimetara iza središnjih nosača krova kako bi stražnji prostor za noge bio duži za čak 5,4 metra.

Na stražnjoj strani također se vidi da je klupa zamijenjena parom sjedala, koje dobivaju naslon za laktove koji ih razdvaja. Tu su i bežični punjači, USB priključci, središnji držač za bitne klasificirane dokumente i obloga od alcantare koji upotpunjuju prostor u kabini.

image

DS 7 Crossback Elysee

DS Automobiles

Novu krstaricu pokreće brendov E-Tense 4x4 plug-in hibridni pogon od 303 KS (223 kW). On uparuje dva elektromotora s 1,6-litrenim četverocilindričnim motorom, a kao što nam njegovo ime daje do znanja, snaga se prenosi na sva četiri kotača od 20 inča.

Zanimljive značajke uključuju crveno-plava titrajuća svjetla i RF značke na haubi. Antena s perajama morskog psa drži predsjednikovu specijalnu komunikacijsku opremu, a tu su i oklopne oplate, iako proizvođač automobila nije naveo detalje.

image

DS 7 Crossback Elysee

DS Automobiles

Novi DS 7 Crossback Élysée službeno je predstavljen jučer tijekom ceremonija obilježavanja primirja 11. studenog 1918. godine, kojim je označen kraj 1. svjetskog rata. S modifikacijama, Crossback Élysée je sad dugačak 4,79 metra s međuosovinskim razmakom od 2,94 metra. Ostaje nepoznato u kojoj mjeri dodatna težina oklopa utječe na potpuno električni domet crossovera.

Za kraj, podsjećamo da DS kao marka dolazi u Hrvatsku krajem ove ili početkom iduće godine s kompletnom gamom modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 21:31