BIT ĆE POPUT TATE

Video: Lia (14) kći Kena Blocka u Hoonicornu od 1418 KS odmjerila snage s Corvettom od 4055 KS

Za upravljačem Corvette je vozač NHRA Alex Laughlin, dok Hoonicornom upravlja Blockova 14-godišnja kći Lia

'Hoonicorn' Mustang i Corvette

 Hoonigan

Ken Block i Ford možda su se rastali ranije ove godine, no to ne znači da je odšetao od svog Hoonicorna. YouTube kanal Hoonigan vratio je modificirani Mustang na pistu, a ovaj put je suočen s profesionalnim 'drag' automobilom – Corvettom od 4055 KS (2982 kW). Za upravljačem sulude Corvette je vozač NHRA Alex Laughlin, dok Hoonicornom upravlja, pazite ovo, Blockova 14-godišnja kći Lia.

image

'Hoonicorn' Mustang i Blockova kćer Lia

Hoonigan

Hoonicornov V8 s dva turbopunjača sposoban je za 1418 KS (1043 kW). Motor je uparen s mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa kroz kojeg snagu šalje na sva četiri kotača. Corvette dolazi uz Hemi V8 s tri-brzinskim Lenco mjenjačem, a nešto je i lakša od Mustanga – 1270 kilograma protiv 1359 kilograma, što je možda rezultat pogona na stražnje kotače.

image

'Hoonicorn' Mustang

Hoonigan

U prvoj utrci, Hoonicorn je dobio veliko vodstvo nad Corvettom, ostavivši je u prašini. Druga utrka bila je puno bliža što se tiče starta, a Corvette je u stanju zadržati svoje vodstvo do cilja, prelazeći ciljnu liniju za pola duljine automobila. U posljednjoj utrci, Lia u Hoonicornu čini izvanredan start ostavivši Corvettu za otprilike tri duljine automobila.

image

Hoonigan ekipa

Hoonigan

Corvettinih 4000 KS možda se može učiniti kao nepoštena prednost, no u stvarnosti, sva ta snaga otežava Corvetti da ju prenese na asfalt koji nije pripremljen za utrke. Uz to, ovo je odlični pokazatelj koliko pogon na sva četiri kotača može značiti pri ubrzanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:11