BRITANSKA ZVIJER

Video: Najnoviji Aston Martin Vantage stiže sljedeće godine, poslušajte kako zvuči njegov V12

Izvorni V12 Vantage imao je 5,9-litreni atmosferski V12, no vodeći motor Aston Martina sada je 5,2-litreni V12 s dva turbopunjača

Aston Martin V12 Vantage

 Instagram Screenshot

Aston Martin najavio je nadolazeći V12 Vantage, dajući nam priliku da čujemo njegov motor. 'Obični' Aston Martin Vantage već je vrlo impresivan sa svojim 4,0-litrenim V8 s dva turbopunjača iz AMG-a, ali V12 obećava da će biti još spektakularniji i ispratit će unutarnje izgaranje prije nego što britanski proizvođač počne elektrificirati svoju postavu.

Izvorni V12 Vantage imao je isti 5,9-litreni atmosferski V12 motor kao i DBS, ali unatoč tome koliko je taj motor spektakularan, vodeći motor Aston Martina sada je 5,2-litreni V12 s dva turbopunjača. Najnoviji V12 Vantage će ga koristiti, i iako možda neće zvučati tako dobro kao njegov prethodnik, bit će znatno snažniji.

Taj motor će, kao i u ograničenom izdanju Aston Martina Speedstera, ispumpavati 690 KS i 753 Nm okretnog momenta. Kako bismo dobili širu sliku, stari V12 Vantage imao je oko 510 KS i 570 Nm okretnog momenta.

Iz vizualne perspektive, najava otkriva da će V12 Vantage imati fiksno stražnje krilo, slično onom na Vantage F1 Editionu, iako možda nešto manje. Prethodni teaseri također su otkrili redizajnirani prednji branik s malo većom rešetkom, okomitim otvorima i istaknutijim dvodijelnim razdjelnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:35