emotivna dimenzija

Video: Vlasnici novog Porschea Macana EV mogu doplatiti 500 eura da se čuje poput pravog auta

Vozači mogu aktivirati ili deaktivirati ovu značajku putem Porsche Communication Management sustava

Porsche Macan EV

 Porsche

Porsche je prošlog tjedna otkrio svoj novi Macan EV, detaljno opisujući osnovni model koji ranije nije bio u ponudi. Međutim, jedan detalj koji nije dobio naglasak tijekom predstavljanja jest umjetno generirani zvuk pogonskog sklopa.

Sintetizirani zvuk nije dobio značajnu pažnju u Porscheovom službenom priopćenju, ali možete ga jasno čuti u videozapisima koje je proizvođač objavio uz premijerno pokazivanje.

Ova opcija, nazvana "Porsche Electric Sport Sound", dostupna je kao dodatna stavka po cijeni od 500 eura za osnovni Macan 4 Electric i Macan Turbo Electric, dok je standardna za Turbo motore i nekim zemljama Europe.

Prema opisu na stranici za potrošače, "Porsche Electric Sport Sound" poboljšava zvuk vozila, dodajući emotivnu dimenziju kako izvana tako i iznutra. Vozači mogu aktivirati ili deaktivirati ovu značajku putem Porsche Communication Management sustava.

image

Porsche Macan EV

Porsche

Iako Porsche nije naglasio ovu opciju tijekom predstavljanja Macana, isti sustav je već dostupan kupcima dosadašnjeg Taycana već četiri godine. Porsche je 2019. godine opisao Electric Sport Sound kao sustav koji minimizira neugodne zvukove pogonskog sklopa i ističe harmonične, emotivne tonove koji odgovaraju karakteru vozila.

Vozači Taycana i Macana mogu kontrolirati zvučne efekte putem infotainment sustava ili putem posebnih tipki na upravljaču. Međutim, sustav za uzbunjivanje vozila koji proizvodi zvuk radi sigurnosti pješaka ne može se isključiti zbog zakonskih zahtjeva u mnogim zemljama.

Novi Macan EV postavljen je na električnu platformu koja se razlikuje od ICE verzije, a dolazi s višom cijenom i poboljšanim performansama. Osnovna verzija nudi 402 KS i ubrzanje do 100 km/h za 4,9 sekundi, dok Turbo model raspolaže s 630 KS i ubrzanjem do 100 km/h za samo 3,1 sekundu, ali sve bez zvuka pa je umjetno generirani sportski zvuk dobar supstitut za zvuk "pravog" motora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:01