200 auta

Zaboravljeni: U napuštenom skladištu pronađeni rijetki modeli Mustanga i Cadillaca vrijedni milijune

Gdje početi? Video počinje klasičnim "american muscleom", točnije parom prve generacije Camara i crvenog Shelby Mustanga

Kolekcija automobila

 YouTube Screenshot

Tijekom godina vidjeli smo mnogo "barn-findeva", ali ovako nešto ne viđa se često. Nedavno objavljeni na YouTube kanalu Classic Car Rescue, ova vrijedna zbirka automobila, koja u napuštenoj staji skuplja prašinu, mogla bi vrijediti milijune dolara. Zapravo, samo dva auta iz ove kolekcije mogla bi vrijediti preko milijun dolara.

Kao prvo, ovo nije "staja". Pojam "staje" je u automobilskoj kulturi evoluirao u bilo koje automobilsko otkriće napuštene ili zaboravljene od svih, a ovdje ono uključuje više od 200 auta u starom skladištu. U naslovu videa stoji da je ovo stari muzej, ali što god da je, ovo je dom impresivne zbirke klasika.

Gdje početi? Video počinje klasičnim "american muscleom", točnije parom prve generacije Camara i crvenog Shelby Mustanga, vjerojatno GT500 iz 1969. godine. Vidimo još mnogo Mustanga kroz video, uključujući i rijetki Shelby GT500 KR iz 1968. Pod uvjetom da ovo nije replika, jedan je od samo 518 proizvedenih i mogao bi vrijediti malo bogatstvo. Crveni KR iz 68. nedavno je prodan za 205.000 dolara (191.000 eura).

Ali to je samo vrh sante leda. Video nas vodi pored brojnih američkih klasika iz 50-ih i 60-ih godina, uključujući more Cadillaca. Tu su i brojne limuzine i coupei iz 1920-ih i 1930-ih, a nisu svi američkog podrijetla. Ovdje mislimo na Rolls-Roycea i Volva P1800. Tražite nešto modernije? Pogledajte G-klasu, ili kabriolet Dodge Dakotu koji je predstavljen krajem 80-ih.

image

Kolekcija automobila

YouTube Screenshot

Video ne nudi nikakve informacije o povijesti ovih automobila, tko bi ih mogao posjedovati ili gdje se nalazi zgrada. S obzirom na ono što je unutra, lokaciju je vjerojatno najbolje držati u tajnosti. Nadajmo se da će se netko uskoro uključiti i vratiti ove klasike u život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 00:16