Sad je vrijeme...

Od Porschea 911 do Aston Martina DB7: Sportski auti iz 1990-ih koji danas koštaju poput rabljenog Golfa

Ovi zanimljivi, nekad skupocjeni sportski automobili koji su koštali 50, 100, ili 150 tisuća eura danas stoje 10 do 35 tisuća

Pristupačni automobili iz 90-ih

Svi mi koji volimo automobile imali smo djetinjstvo s mnogo postera sportskih automobila na zidu naših spavaćih soba. Sada možete kupiti neke od tih super automobila iz 90-ih za pristupačniju svotu novca...

1. Aston Martin DB7

Kao i većina europskih proizvođača koji su u svojoj ponudi imali sportske automobile, Aston Martin je bio u borbi za "svoj dio kolača", i to u tolikoj borbi da je skoro bankrotirao. Tada ga je Ford kupio 1987., a njegov prvi potez bio je oživjeti DB7.

image

Aston Martin DB7

Aston Martin

Kako bi se povećala prodaja, odlučeno je da se radi o "pristupačnom" automobilu, a radi uštede korištena je platforma Jaguara XJ-S, ali s karoserijom čiji je dizajn svojom ljepotom plijenio puno više pažnje. Na kraju je prodano više od 7000 primjeraka. Danas se na većim tržištima poput njemačkog može naći već od 35.000 eura...

2. Porsche 911

Svatko tko iole voli sportske automobile zna povijest Porschea 911, jer je jedan od najpopularnijih ikad stvorenih. Ali postoji generacija koju su mnogi mrzili, posebno oni koji su bili ili jesu najveći puristi samog modela, a to je 996.

image

Porsche 911

Porsche

Glavni noviteti ovog izdanja uključivali su po prvi put boxer hlađen vodom umjesto zrakom, te drugačiju, izduženiju siluetu s predljim svjetlima spojenim sa pokazivačima smjera. Danas je to 911 kojeg možete pronaći po najpovoljnijoj cijeni od svih 911 na tržištu rabljenih vozila. Danas u njemačkoj već od 22.000 eura.

3. Chevrolet Corvette

Ako postoji jedna stvar koja je održavala Corvette u uspješnoj proizvodnji tijekom proteklih sedam desetljeća, onda je to pristupačanost tog sportskog američkog automobila. To je to.

Zbog toga se uvijek preporučuje onima koji žele uživati ​​u vožnji bez da moraju izdvojiti bogatstvo.

image

Chevrolet Corvette C5

Chevrolet

Dobar primjer, možda najbolji, je verzija C5, koja ima potpuno novi i zaobljeniji dizajn od svog prethodnika, kao i raspodjelu težine blizu 50/50 i koeficijent otpora zraka od samo 0,29. Također, njezina snaga premašila je 350 KS. Stoje već od 20.000 eura.

4. Mazda RX-7

Mazda je kroz svoju povijest napravila neke sjajne i uzbudljive modele. RX-7 je prava legenda i ima ogroman broj sljedbenika diljem svijeta. Jedan od velikih krivaca je model koji treće generacije, poznat i kao FD.

image

Mazda RX-7

Mazda

Koristi Wankel rotacijski motor koji je s vremenom postao ikona, zbog čega je na meti mnogih kolekcionara. Zato preporučujemo prethodnu iteraciju, nazvanu FC, koja ima elegantan dizajn i dolazi po puno nižoj cijeni, od oko 15.000 eura u njemačkim oglasima.

5. Porsche Boxster

Jedna od najpriznatijih marki u automobilskom svijetu, poput Porschea, imala je svoje teške trenutke i krajem 90-ih godina prošlog stoljeća, kada prodaja njegovih automobila nije išla kako je firma iz Stuttgarta željela. Ali onda se pojavio Boxster.

image

Porsche Boxster

Porsche

Zbog malog roadstera sa središnje smještenim boxerom, 911 više nije bio u središte pažnje, ali s kojim je zauzvrat dijelio dizajnerski jezik. Imao je motor u sredini i njegova je vozna dinamika bila jednostavno fantastična. Trenutno se još uvijek može naći za oko 15.000 eura u vrlo dobrom stanju.

6. Mercedes SL

Mercedes SL je jedan od sportskih automobila s najdužom proizvodnom serijom koja postoji, jer prva iteracija datira iz 1950. No, unatoč činjenici da je imao ‘tisuću i jednu generaciju‘, moglo bi se reći da je SL R129 najpoznatiji od svih.

image

Mercedes SL

Mercedes

Dolazak ovog modela bio je promjena na bolje u odnosu na prethodnika. Uključuje nove tehnologije kao što su potpuno automatski sklopivi platneni krov, novi zaštitni okvir ili poboljšanja osvjetljenja. Također je koristio prvi V12 viđen u SL-u. Cijene od 10.000 eura...

7. Jaguar XJ-S

Popis završavamo s Jaguarom XJ-S-om. Model koji je pokušao popuniti prazninu E-Typea, ali mu se to na kraju pokazalo teškim zadatkom kada ga je Jaguar prestao proizvoditi 1974. Nije ispunio očekivanja.

image

Jaguar XJ-S

Jaguar

Međutim, pošteno je reći da je XJ-S izvrstan coupe. Vrlo je elegantnog izgleda, a njegova je vozna dinamika bila izvrsna. Osim toga, ima dodatni bonus jer je jedan od najpristupačnijih automobila s V12 pogonom. Britanski klasik se može naći već od 10.000 eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:02