StoryEditor
DOBRI SAVJETI

ČETIRI PRAVILA BRIGE O NOŽEVIMA: Redovito ih oštrite i nikako ih nemojte zanemariti!

Odabrati dobar nož i brinuti se za njega je prvi i najvažniji korak ka tome da postanete pravi kuhar

Postoji dosta načina na koje možete pogriješiti kada se radi o noževima. Prvo i osnovno, svakako uložite u dobar i kvalitetan kuharski nož. Drugo, ne perite noževe u perilici za posuđe, redovito ih oštrite i nikako ih nemojte zanemariti.

Evo par tajni noževa koji će vam trajati vječno

 

Nemojte biti lijeni kada se radi o pranju i brisanju vaših noževa

Na vaše noževe nemojte stavljati ''jaka'' sredstva za pranje. Koristite blag deterdžent za pranje posuđa i perite ih ručno. Nikako noževe nemojte ostavljati da se suše na zraku jer to utječe na stvaranje hrđe i kamenca. Nakon što ih operete, temeljito ih obrišite i spremite u drveni stalak.

 

Noževe nemojte držati u ladici

Osim što je to nevolja u začetku, budući da se tako vrlo lako možete porezati prilikom vađenja noževa iz ladice, spremanje noževa u ladice je i jednostavno nepošteno prema dobrim noževima. Oni zaslužuju bolje mjesto! Izaberite ili drvene stalke ili magnetske stalke koji su pričvršćeni za kuhinjske pločice. Ako noževe baš morate držati u ladici, nabavite futrolice za oštrice koje će štititi i oštrice i vaše ruke!

Redovito oštrite vaše noževe

To je isto kao da godinama vozite auto, a niti jednom mu niste napumpali gume! Ako ne oštrite svoj nož on će se jednostavno toliko uništiti da mu više nikako nećete moći vratiti staru slavu. Uostalom, tupi noževi su puno opasniji od oštrih noževa!

 

Ispravno držite svoje noževe

Najbolje je da ga primite točno na spoju drške i oštrice, na taj način ćete izbjeći sve potencijalne nezgode (porezotine…) i držat ćete dršku fiksiranom. U protivnom, postoji mogućnost da vam se oštrica i drška rasklimaju!

 

Saznajte držite li pravilno svoj nož!

Ako niste znali, i sirevi imaju svoje noževe!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:44