(Pre)Dobar savjet

Jeste li već isprobali ovaj odličan trik sa svojom gusanom posudom? Genijalan je

 Instagram
Na društvenim mrežama često naiđemo na korisne videe koji nam otkriju novi način uporabe nekih uobičajenih kuhinjskih predmeta

Ljubiteljima gusanih posuda ne treba razlog više zašto bi trebali obožavati taj korisni kuhinjski predmet, no mi smo ga svejedno pronašli! Nedavno smo na društvenim mrežama naišli na video u kojem korisnik vjerojatno najslavnije gusane posude Le Creuset, zvane na engleskom i Dutch oven, na nov način koristi njen poklopac - dok kuha svoje jušno jelo u samom loncu, u isto vrijeme pomoću poklopca peče ukusni prilog!

image
Instagram

Već jako dobro znamo koje su sve prednosti gusanih posuda, gdje ih se može kupiti i kako ih održavati, kao i da se u takvom dubokom i teškom loncu može peći kruh, raditi razna pečenja, gulaše i juhe, no do sada nismo naišli na ovu metodu korištenja poklopca: zašto ne biste na njemu ispekli i hrskavo lisnato tijesto?

image
Instagram

Kako bi on i dalje odrađivao svoj dio posla, odnosno držao gulaš, varivo ili paprikaš zatvoren tako da krčka u loncu, umjesto da ga postavite na klasični način, okrenite ga tako da bude drškom prema dolje, prema samoj hrani. To će osobito dobro funkcionirati kod lonaca i posuda s višim stranicama. Time vam se u pećnici otvara nova ploha od gusa, spremna za korištenje.

image
Instagram

Sve što vam zatim treba je lisnato tijesto, jaje, nekoliko omiljenih sastojaka i papir za pečenje. Prvi korak je da lisnato stavite na specijalizirani papir, a zatim sam poklopac postavite preko kako biste oba sloja obrezali tako da savršeno stanu na preokrenuti poklopac. Premažite tijesto razmućenim jajetom, poslažite potom po njemu namirnice koje volite, malo još posolite i pokapajte s maslinovim uljem pa prebacite na poklopac koji ste već postavili naopako na posudu. Kad se lijevano željezo odnosno gus dobro zagrije, ispeći će taj komad lisnatog za čas, a vi ćete imati fini hrskavi prilog za svoje jelo. Odlična ideja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:38