DOBRI TRIKOVI

Nije svejedno kako podgrijavate pizzu! Iz mikrovalne izlazi gnjecava, ali postoje metode pomoću kojih će ispasti kao svježe pečena

Uvijek ostane barem jedan komad pizze koji završi u hladnjaku, zar ne? A onda sljedeći dan, dilema: kako je podgrijati da ne postane gnjecava, žilava ili gumasta?

Ako mislite da su ostatci pizze osuđeni na propast, razmislite još jednom. Uz prave trikove, hladni komad može se pretvoriti u savršeno topli, hrskavi i sočni zalogaj, kao da je upravo izašao iz pećnice. Štoviše, ponekad može ispasti čak i bolji nego prvi put!

image
Lauripatterson/Getty Images

U nastavku donosimo četiri najpopularnije metode za podgrijavanje pizze, svaka ima svoje prednosti, mane i zahtjeve. Evo kako možete vratiti život svojoj omiljenoj kriški pizze.

U mikrovalnoj pećnici

Da, znamo da je mikrovalna najbrža opcija, ali je realno i najgora. Mikrovalna jednostavno ne zna što bi s pizzom: rubovi omekšaju, pizza postanje gnjecava, a sir se pretvori u gumastu masu. Ako baš morate, bolje je pojesti hladan komad nego uništiti ga mikrovalnom.

image
Cg Tan/Getty Images

U klasičnoj pećnici

Ovo je možda najpouzdaniji način za savršeno podgrijanu pizzu. Zagrijte pećnicu na 180°C, stavite kriške na lim i prekrijte ih aluminijskom folijom. Kada je pećnica spremna, ubacite lim na najnižu rešetku, tako će se dno fino zapeći, a sir lijepo rastopiti. Nakon 10 do 15 minuta, rezultat je vruća, mirisna i hrskava pizza, gotovo kao svježe pečena.

image
Xiao Zhou/Getty Images/istockphoto

Na tavi

Ovo je iznenađujuće učinkoviti način, a postoje dva pristupa:

Brza metoda - zagrijte tavu na srednje laganoj vatri i stavite komad pizze. Nakon minutu-dvije, dodajte par kapi vode uz rub tave (daleko od kore) i poklopite. Para će zagrijati sir odozgo, a dno će ostati hrskavo.

Polako i strpljivo - stavite pizzu u hladnu tavu, uključite laganu vatru i pustite da se polako grije 7 do 10 minuta, bez poklopca. Kada sir počne lagano mjehurićati, spremno je! Kora će biti još hrskavija nego prvi dan.

image
Mtreasure/Getty Images

U fritezi na vrući zrak

Za one koji žele brz i kvalitetan rezultat bez puno muke, air fryer je odličan izbor.

Zagrijte uređaj na oko 200°C, ubacite komad pizze i pecite 4 do 5 minuta, dok sir ne omekša, a rubovi ne postanu zlatno smeđi. Rezultat? Komad pizze koji je izvana savršeno hrskav, a iznutra mekan i sočan.

image
Alina Vytiuk/Getty Images

Na kraju, najbolji rezultati dolaze iz tave ili pećnice, dok air fryer nudi savršen kompromis između ta dva svijeta. Stoga, kada vam sljedeći put ostane komad pizze, dajte mu novu priliku, jer nije svejedno kako je podgrijavate!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 10:57