Ako mislite da su ostatci pizze osuđeni na propast, razmislite još jednom. Uz prave trikove, hladni komad može se pretvoriti u savršeno topli, hrskavi i sočni zalogaj, kao da je upravo izašao iz pećnice. Štoviše, ponekad može ispasti čak i bolji nego prvi put!
U nastavku donosimo četiri najpopularnije metode za podgrijavanje pizze, svaka ima svoje prednosti, mane i zahtjeve. Evo kako možete vratiti život svojoj omiljenoj kriški pizze.
U mikrovalnoj pećnici
Da, znamo da je mikrovalna najbrža opcija, ali je realno i najgora. Mikrovalna jednostavno ne zna što bi s pizzom: rubovi omekšaju, pizza postanje gnjecava, a sir se pretvori u gumastu masu. Ako baš morate, bolje je pojesti hladan komad nego uništiti ga mikrovalnom.
U klasičnoj pećnici
Ovo je možda najpouzdaniji način za savršeno podgrijanu pizzu. Zagrijte pećnicu na 180°C, stavite kriške na lim i prekrijte ih aluminijskom folijom. Kada je pećnica spremna, ubacite lim na najnižu rešetku, tako će se dno fino zapeći, a sir lijepo rastopiti. Nakon 10 do 15 minuta, rezultat je vruća, mirisna i hrskava pizza, gotovo kao svježe pečena.
Na tavi
Ovo je iznenađujuće učinkoviti način, a postoje dva pristupa:
Brza metoda - zagrijte tavu na srednje laganoj vatri i stavite komad pizze. Nakon minutu-dvije, dodajte par kapi vode uz rub tave (daleko od kore) i poklopite. Para će zagrijati sir odozgo, a dno će ostati hrskavo.
Polako i strpljivo - stavite pizzu u hladnu tavu, uključite laganu vatru i pustite da se polako grije 7 do 10 minuta, bez poklopca. Kada sir počne lagano mjehurićati, spremno je! Kora će biti još hrskavija nego prvi dan.
U fritezi na vrući zrak
Za one koji žele brz i kvalitetan rezultat bez puno muke, air fryer je odličan izbor.
Zagrijte uređaj na oko 200°C, ubacite komad pizze i pecite 4 do 5 minuta, dok sir ne omekša, a rubovi ne postanu zlatno smeđi. Rezultat? Komad pizze koji je izvana savršeno hrskav, a iznutra mekan i sočan.
Na kraju, najbolji rezultati dolaze iz tave ili pećnice, dok air fryer nudi savršen kompromis između ta dva svijeta. Stoga, kada vam sljedeći put ostane komad pizze, dajte mu novu priliku, jer nije svejedno kako je podgrijavate!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....