Meksička kuhinja

Fajitas s piletinom

Brzinski obrok!
 Getty Images/iStockphoto

Jedina razlika između fajitas i quesadillas je u tome što quesadillas s cijelim nadjevom morate ponovno zapeći na tavici, dok nadjev za fajitas samo poredate u tortilju koju možete i ne morate ''rolati''.

Isprobajte ovu ukusnu kombinaciju piletine i finog povrća.

Trebat će vam:

400 g pilećeg filea
limunov sok od 1/2 limuna
prstohvat čili papričice
4 žlice maslinovog ulja
400 g Ledo Mediteranske mješavine (1/2 pakiranja)
450 g Ledo Sataraša (1/2 pakiranja)
4 režnja češnjaka
3 kom mladog luka

Wrap sandwiches with chicken meat and fresh vegetables, close up view
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Piletinu istući batom pa je marinirati 30 min u protisnutom češnjaku (1 režanj), limunovom soku, čili papričici i 2 žlice maslinovog ulja. Mješavinu povrća pirjati na ulju i češnjaku dok ne ispari voda. Piletinu ispeći na grill tavi i staviti sa strane da se malo ohladi te je narezati na trakice. Tortilje zagrijati na suhoj tavici i puniti ih mješavinom povrća i trakicama piletine te dodati sitno sjeckani mladi luk.

Isprobajte i dobro poznate quesadille s povrćem te meksičku juhu od kukuruza!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 01:30