Kontinentalna kuhinja

Janjeća ragu juha s povrćem

Mesoljupci dolaze na svoje!
 Getty Images/iStockphoto

Jela na žlicu nam uvijek nekako griju dušu, bilo da je ljeto ili zima, a dobar komad mesa u svilenkastoj juhici će uvijek zagrijati i one najhladnije!

Trebat će vam:

250 g janjetine od buta
4 žlice ulje
luk 100 g
2 režnja češnjaka
450 g Ledo Mješavine za francusku salatu (1/2 pakiranja)
450 g Ledo Povrća za juhu (1/2 pakiranja)
sol i papar
mljevena crvena paprika
lovorov list
svježi peršinov list

Homemade chorba soup with lamb meat on bone, potato, carrots, bay leaf and dried apricots served with basil and tomatoes overhead view
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Na ulju propirjati sitno sjeckani luk, zatim dodati meso narezano na kockice, protisnuti češnjak, začine i nastavimo pirjati. Podlijevati vodom i pirjati dok meso ne omekša. Zatim dodati povrće i kuhati te po potrebi zagustiti brašnom pomiješanim s malo hladne vode. Pred kraj kuhanja posuti svježe sjeckanim peršinom.

Isprobajte i ukusnozapečeno povrće te zapečenu tjesteninu s kobasicama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:52