GASTRO CVEBE

LJETNA GASTRO DOGAĐANJA: Dvije manifestacije koje nikako ne smijte propustiti u srpnju!

Nešto se novo kuha!
 Biljana Gaurina / Hanza Media

Fešta od šurlica u Vrbniku

Vrbnik, 160615.
Reportaza o Vrbnickim vinima.
Vrbnicke surlice.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

U sklopu ovogodišnjeg ljetnog programa “Popi’ i pojedi” u Vrbniku se održavaju Dani šurlica. Fešta od ove domaće tjestenine počinje danas, 9. srpnja, i traje do sljedeće nedjelje, 16. srpnja. Na trima lokacijama, na trgu Škujica, Placi Vrbničkog statuta i u Ribarnici, od 18 sati će se moći kušati šurlice na bezbroj načina, a uz njih će u ponudi biti i vina vrbničkih vinara. Bit će tu šurlica s gulašem, šurlica sa šalšom i pršutom, s morskim plodovima..., a tijekom cijelog tjedna vrbnički će restorani nuditi jela sa šurlicama po promotivnim cijenama.

Pula food festival

Pula, 090611.
Vremanske prilike su u skladu s prognozom: mjestimicno oblacno s mogucim pljeskovima. Na slici je pulska arena na suncu a vec parsto metara sjevernije kisni oblaci.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

U sklopu Croatia food festivala, koji putuje po cijeloj Hrvatskoj, u Puli u Titovu parku 15. srpnja počinje pravi ulični festival sjajne hrane. Punih tjedan dana Puljani i svi turisti moći će uživati u jelima poput tzatziki janjetine, ham steaku od 700 grama, burgeru s plavim sirom te mnogim drugim zanimljivim zalogajima koje će pratiti hladni gemišt ili pivo. Festival će imati i korner s Vergnano kavom od koje će se raditi i kokteli za koje su zaduženi neki naši nagrađeni baristi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:49