Ima li kraja?

Bol zadaje bol: Cijena trešanja na Braču mnoge je ostavila bez teksta

 Vladimir Dugandzic/Cropix
Kad to vidimo, onda zaista ne čudi što su se mnogi pomamili otići u berbu trešanja na OPG-ove po Dalmaciji

Ovog proljeća cijene sezonskog voća i povrća izazivaju i podsmijeh i zgražanje, pa nerijetko kad prošetate tržnicom možete čuti prepirke između prodavača i kupaca, jer takva komunikacija - uz pitanja: "Jeste li vi normalni!?" - više ne spada u kategoriju cjenkanja. A kako i ne bi kad za kilogram trešanja, prema najnovijim cijenama, možemo kupiti i više od 2 kilograma fine teletine, koja se da pripremiti u više jako dobrih obroka.

Ali, gušti su gušti, a gušti koštaju. Dokazuje to slučaj koji je mnoge ostavio bez teksta. O njemu sad bruji cijela Dalmacija, a posebno Brač gdje su im trešnje nuđene po nevjerojatnih 20 eura za kilogram. Ništa bolje, možemo vidjeti na društvenim mrežama, nije ni na drugim otocima na našem Jadranu, gdje cijene i inače znatno odskaču od onih "kopnenih".

image

U Splitu su se prve trešnje prodavale po cijenama od 8 do 25 eura

Josko Supic/Cropix

Da li zbog teksta objavljenog na portalu boljani.info ili zbog nemogućnosti prodaje po toj cijeni, dotični je trgovac, prenosi ovaj otočki portal, snizio cijenu, pa je tako jedno vrijeme bila 15 eura za kilu trešanja, a sad se već spustila na cijelih 12.

Kad to vidimo, onda zaista ne čudi što su se mnogi pomamili otići brati trešnje po 2,50, 3 ili 4 eura u OPG-ove po Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:54