Gastronomska udruga Chaîne des Rôtisserus Hrvatska povodom proslave 100 godina hotela Esplanade Zagreb u utorak, 10. lipnja, poziva na svečanu večeru u fine dining restoranu Zinfandel‘s te u Zagreb dovodi Jamesa Knappetta, chefa cijenjenoga londonskog restorana Kitchen Table, koji nosi dvije Michelinove zvjezdice.
James Knappett, inače jedan je od najinspirativnijih chefova današnjice i suvlasnik uglednoga londonskog restorana Kitchen Table, u svijetu gastronomije poznat je po tome što njegova kulinarska karijera uključuje suradnje s legendama poput Ferrana Adriàe (elBulli), Renea Redžepija (Noma) i Thomasa Kellera (Per Se) - ikonama svjetske gastronomije koji su oblikovali njegov prepoznatljiv stil. Međutim, poznat je i strastven edukator - mentor brojnim mladim kuharima i snažan zagovornik održivoga pristupa gastronomiji. Njegov rad donosi spoj vrhunskoga umijeća, znanja i autentičnosti, zbog čega uživa velik ugled među kolegama i publikom.
"Glavna je misao svakoga jela i kuhanja sezonalnost. Ljudi sada o tome govore kao o novome trendu, ali mi to radimo od prvoga dana. Ne razumijem zašto to nije prirodno", rekao je svojevremeno James Knappett u intervjuu za The Independent.
Svečana večera chefa James Knappetta u osam sljedova bit će uparena vinima hrvatskih vinara - Jagunić, Stina, Braje, Markus, Benvenuti, Matošević, Krauthaker i vinom vinarije Knebu iz Tomislavgrada. Sva vina pomno je odabrao jedan od najboljih hrvatskih somm eliera - Mario Bednjanac, inače head sommelier restorana Gymkhana iz Londona koji od prošle godine ponosno nosi drugu Michelinovu zvjezdicu.
Kako najavljuju iz udruge Chaîne des Rôtisserus Hrvatska večera započinje u 18 sati, a rezervacije su obavezne zbog ograničenog broja mjesta na e-mail adresu: [email protected]. Cijen avečere s wine pairingom je 245 EUR.
O udruzi Chaîne des Rôtisserus Hrvatska
Udruga u Hrvatskoj djeluje od 2018. godine kao dio međunarodnoga bratstva sa sjedištem u Parizu. Rad udruge posvećen je očuvanju i promicanju kulinarske izvrsnosti te uživanju u gastronomskim doživljajima na najvišoj razini. Naši članovi predstavnici su restorana, hotela, vinara, podrumara, kuhari, sonmelieri, ali i strastveni ljubitelji dobre hrane i kapljice. Svi članovi naše Udruge dijele iskrenu predanost i ljubav prema vrhunskoj gastronomiji, inovacijama u kulinarstvu te očuvanju i promicanju tradicije (www.chaine.hr).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....