Velika čast

Chaine des Rotisseurs Hrvatska i slavni chef Knappett obilježavaju sto godina zagrebačke Esplanade

 Lili Bašić/Press
U povodu proslave velike obljetnice legendarnog zagrebačkog hotela u Zinfandel‘su će biti održana svečana večera
U povodu proslave velike obljetnice legendarnog zagrebačkog hotela u Zinfandel‘su će biti održana svečana večera

Gastronomska udruga Chaîne des Rôtisserus Hrvatska povodom proslave 100 godina hotela Esplanade Zagreb u utorak, 10. lipnja, poziva na svečanu večeru u fine dining restoranu Zinfandel‘s te u Zagreb dovodi Jamesa Knappetta, chefa cijenjenoga londonskog restorana Kitchen Table, koji nosi dvije Michelinove zvjezdice.

James Knappett, inače jedan je od najinspirativnijih chefova današnjice i suvlasnik uglednoga londonskog restorana Kitchen Table, u svijetu gastronomije poznat je po tome što njegova kulinarska karijera uključuje suradnje s legendama poput Ferrana Adriàe (elBulli), Renea Redžepija (Noma) i Thomasa Kellera (Per Se) - ikonama svjetske gastronomije koji su oblikovali njegov prepoznatljiv stil. Međutim, poznat je i strastven edukator - mentor brojnim mladim kuharima i snažan zagovornik održivoga pristupa gastronomiji. Njegov rad donosi spoj vrhunskoga umijeća, znanja i autentičnosti, zbog čega uživa velik ugled među kolegama i publikom.

image

Chef James Knappett, Kitchen Table**

Press

"Glavna je misao svakoga jela i kuhanja sezonalnost. Ljudi sada o tome govore kao o novome trendu, ali mi to radimo od prvoga dana. Ne razumijem zašto to nije prirodno", rekao je svojevremeno James Knappett u intervjuu za The Independent.

image

Kitchen table, londonski restoran chefa Jamesa Knappetta nosi dvije Michelinove zvjezdice

Press
image
Press

Svečana večera chefa James Knappetta u osam sljedova bit će uparena vinima hrvatskih vinara - Jagunić, Stina, Braje, Markus, Benvenuti, Matošević, Krauthaker i vinom vinarije Knebu iz Tomislavgrada. Sva vina pomno je odabrao jedan od najboljih hrvatskih somm eliera - Mario Bednjanac, inače head sommelier restorana Gymkhana iz Londona koji od prošle godine ponosno nosi drugu Michelinovu zvjezdicu.

image
Press
image
Press

Kako najavljuju iz udruge Chaîne des Rôtisserus Hrvatska večera započinje u 18 sati, a rezervacije su obavezne zbog ograničenog broja mjesta na e-mail adresu: [email protected]. Cijen avečere s wine pairingom je 245 EUR.


O udruzi Chaîne des Rôtisserus Hrvatska
Udruga u Hrvatskoj djeluje od 2018. godine kao dio međunarodnoga bratstva sa sjedištem u Parizu. Rad udruge posvećen je očuvanju i promicanju kulinarske izvrsnosti te uživanju u gastronomskim doživljajima na najvišoj razini. Naši članovi predstavnici su restorana, hotela, vinara, podrumara, kuhari, sonmelieri, ali i strastveni ljubitelji dobre hrane i kapljice. Svi članovi naše Udruge dijele iskrenu predanost i ljubav prema vrhunskoj gastronomiji, inovacijama u kulinarstvu te očuvanju i promicanju tradicije (www.chaine.hr).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 18:20