Vikend u Istri sad zvuči još bolje

Chef čuvenog talijanskog restorana s 3 zvjezdice stiže u Poreč predstaviti novi meni

Bobo Cerea, poznati talijanski chef s 3 Michelinove zvjezdice, predstavlja novi degustacijski meni u restoranu Miramare

Dugoročna suradnja Valamara sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji Cerea započela je prošle godine otvaranjem restorana na idiličnom otoku Sv. Nikola kraj Poreča, a nastavlja se još jednim posjetom poznatog kuhara koji će predstaviti novi hedonistički degustacijski meni za novu sezonu.

Naime, Roberto Bobo Cerea 1. lipnja stiže u Valamarov restoran Miramare by Fratelli Cerea na otok Sveti Nikola osobno predstaviti novi sezonski degustacijski meni svim ljubiteljima gastronomije. Miramare by Fratelli Cerea, otvoren prošle godine o kojem smo vam pisali, prometnuo se u jednu od gastronomskih atrakcija Istre. Zamišljen je kao casual restoran kraj bazena, s gourmet pizzama, salatama i nekoliko jela s potpisom glasovitih talijanskih chefova*, a u novu sezonu ulazi sa zanimljivim transformacijama globalno poznatih jela.


* Roberto Bobo Cerea, jedan je od vlasnika svjetski poznatog restorana Da Vittorio pored Bergama, koji već punih 14 godina nosi tri Michelinove zvjezdice. Glava obitelji i restorana je Bruna Cerea koja posao vodi sa svoje petero djece, pa je tako u kuhinji uz Roberta i Enrico Chicco Cerea, dok je za vinski podrum i catering zadužen njihov brat Francesco. Nijihova sestra Rossella je domaćica restorana, a Barbara vodi slastičarnicu Cavour 1880. Restoran je ime dobio po njihovu ocu Vittoriu.

image

Pizza Bobe Ceree

Robert Marić/Press arhiva
image

Špageti od tune u bagna caudi

Robert Marić/Press arhiva

Posebna večera će se održati 1. lipnja u Miramare by Fratelli Cerea restoranu koji je dio Valamar Collection Isabella Resorta u blizini Poreča, s početkom u 19 sati. Ovo, rekli bismo ih iskustva - hedonističko putovanje uključuje neke nove okuse, poput Miramare interpretacije venecijanskog koktela, Bellini, nadopunjenog rajčicom, gamberom rossom i komadićima kruha te elegantnih linguina s vongolama, ali i neke od lanjskih favorita - neizostavnih pacchera Da Vittorio. Vjerujte, ako ništa drugo, onda barem ovo jelo morate probati.

image

Jelo koje im je donijelo treću Michelinovu zvjezdicu chef je lani na otvorenju radio pred gostima

Robert Marić/Press arhiva
image

Paccheri Da Vittorio

Robert Marić/Press arhiva

Crtica s prošlogodišnjeg otvorenja restorana

I kad smo pomislili da bolje ne može, uslijedio je vrhunac večeri. Upalila su se svjetla, chef Cerea spustio se među goste sa svojim timom, od kojih su dvojica nosila lonac polugotovog jela koje je obitelji Cerea priskrbilo treću Michelinovu zvjezdicu. Od stola do stola pokazivali su tu divotu koju će njihov chef uskoro pretvoriti u najdivniju tjesteninu u umaku od rajčice i Parmigiano Reggiano sira koju smo u životu okusili. I u tome je njegova veličina. Roberto Bobo Cerea je čarobnjak koji je od naoko jednostavnog uspio napraviti božanstveno jelo. Paccheri alla Vittorio su velika tjestenina cilindričnog oblika u umaku od tri vrste rajčice koja se spaja s pravim talijanskim, ali više od pet godina odstajalim Parmigiano Reggianom i posipa svježim bosiljkom, a sva ljepota ovog jela je u baršunastom umaku u kojemu, kad se posluži, nema grudica. Tajna je, otkrio je Cerea, postići idealnu temperaturu kuhanja, ali i u neprekidnom miješanju. I to nam je na večeri na najljepši način i demonstrirao...

Cijeli osvrt pročitajte ovdje.

image

Paccheri Da Vittorio

Robert Marić/Press arhiva

"Bobo Cerea dolazi iz kulinarske obitelji čiji je stil kuhanja vezan uz talijansku tradiciju, a u Valamarov restoran će kroz kuhanje pokazati kako čak i naizgled jednostavna riblja jela, mogu imati snažan karakter i individualni pečat. Iz godine u godinu nastojimo unaprijediti gastronomsku ponudu Valamarovih restorana i usmjereni smo na pružanje beskompromisno vrhunske usluge", izjavio je Dario Kinkela, direktor hrane i pića u Valamaru i dodao kako su u Valamaru vrlo ponosni na uspješnu suradnju sa slavnom obitelji.

image

Isabella Valamar Collection Island Resort Miramare restoran

Press

Suradnja s kreativnim i talentiranim Talijanima, vrhunskim gastronomskim stručnjacima podrazumijeva i višemjesečne treninge za Valamarove kuhare, voditelje restorana, sommeliere i druge djelatnike restorana u Hrvatskoj i Italiji u restoranima obitelji Cerea, u čemu sudjeluje tim restorana Miramare, ali i brojni drugi specijalisti hrane i pića u Valamaru.

image

Restoran Miramare ima terasu uz bazen s prekrasnim pogledom na pučinu i zalaske sunca

Robert Marić/Press arhiva

Svi zainteresirani mogu uživati u jelima talijanskog kulinarskog majstora - cijena je 120 eura po osobi, a u cijenu je uključen parking na parkiralištu Žatika u Poreču te transfer brodom na otok Sv. Nikola. Večera počinje u 19 sati, a rezervirati je moguće pozivom na broj telefona +385 52 406 036.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 08:06