KRIZA ZVANA COVID-19

Chef Thomas Keller otvorio je za javnost privatni vinski podrum kako bi spasio zaposlenike

The French Laundry
 Michael Grimm/The French Laundry Facebook
Chef The French Laundryja, jednog od najpoznatijih restorana svijeta, odlučio se na nesvakidašnji potez

Chef Thomas Keller odlučio je privatni vinski podrum svog restorana otvoriti za javnost kako bi financijski pomogao zaposlenicima nekoliko restorana koji su zbog krize uzrokovane koronavirusom otpušteni.

U privatnom podrumu kalifornijskog restorana The French Laundry, inače nositelja tri Michelinove zvjezdice, proizvodi se Modicum vino, a isto se do sada moglo kušati samo u restoranu. Vino je proizvedeno u ograničenim količinama te je, objasnio je chef Keller na svom Instagram profilu, riječ o etiketama iznimne kvalitete i vrijednosti.

"Modicum vino je simbol vremena i mjesta koje nas čini posebno ponosima. Suradnja između sommeliera i vlasnika vinograda izniman je primjer zajedništva koji i nakon dva desetljeća još uvijek živi", napisao je chef Keller na Instagramu. Upravo zato, ovo je sjajna prilika za ljubitelje visoke gastronomije i kvalitetnih vina da uživaju u nečemu novom i drugačijem, nečemu što do sada nisu imali prilike doživjeti.

U opisu ispod fotografije na svom Instagram profilu chef je dodao i kako je podrška Modicum vina također i podrška zakladi Keller Restaurants Relief te kako će dio novaca od prodaje biti prenamijenjen u financijsku pomoć otpuštenim zaposlenicima restorana The French Laundry, Per Se, Ad Hoc, Bouchon Bistro i Bouchon. Isti su, naime, otpušteni nakon privremenog zatvaranja restorana, a posljedično i krize uzrokovane koronavirusom.

Dobro je spomenuti i kako je chef Keller za vrijeme karantene velik dio vremena posvetio organizaciji masterclassova na Instagramu, a sudjelovao je i u kreiranju mjera za očuvanje restoranske industrije pa stoga i ne čudi ovaj neobičan korak kako bi zaštitio svoje suradnike i zaposlenike. Zainteresirani će svoju bocu Modicum vina uskoro moći naručiti putem službene web stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:01