HUMANITARNI DUEL

Christian Misirača na Europskom trgu radi polpete od hobotnice, a Pepi Jogarde kuha žgvacet

 Marko Miscevic/Cropix
U sklopu EU Adventa održat će se prvi humanitarni gastro duel u kojem će kuhati poznati zagrebački chef i DJ

Nakon veselog otvorenja Adventa na Europskom trgu, ovog tjedna posjetitelje očekuje nekoliko gastronomskih i glazbenih poslastica, najavili su organizatori. Već ove srijede, naime, održat će se prvi od pet humanitarnih Diners Club Cooking Duela u sklopu kojeg će kuhati chef zagrebačkog Pojoda Nautic Cluba i bogatog inozemnog iskustva Christian Misirača i jedan od omiljenih zagrebačkih DJ-eva, Pepi Jogarde.

Iako je poznato kako je uloga Christiana Misirače u stvaranju zagrebačke gastro scene velika, dobro je dodati kako se i Josip Hubzin, poznatiji kao DJ Pepi može pohvaliti zavidnim vještinama u kuhinji. Naime, osim dugogodišnje glazbene karijere, ponosi se i činjenicom da već nekoliko godina proizvodi svoje vino i pjenušac, o čemu smo već pisali, a osim toga sadi svoju hranu te na različitim druženjima nerijetko u ruke prima kuhaču.

image
Ustupljena Fotografija/

Kako su nam otkrili organizatori, Misirača će za posjetitelje pripremati polpete od hobotnice dok će Pepi kuhati žgvacet s orecchiettama. Dobro je dodati i kako će se cjelokupni iznos od prodanih porcija skuhanih u ovom duelu darovat će se Udruzi UNUO koja omogućuje ugostiteljsko obrazovanje osobama s invaliditetom. U donaciji udruzi će dodatnim iznosom sudjelovati i Erste Card Club, čijoj će se humanitarnoj inicijativi Dine for Change, pridružiti chefovi, sudionici ovog duela koji u tu svrhu daruju svoj honorar.

image
Marko Miscevic/Cropix

Ovo je tek prvi takav duel, a kako je najavljeno, do kraja Adventa održat će se još četiri, i to svakog četvrtka u 16 sati. Gosti kuhari još uvijek nisu poznati. Program će moderirati Sandra Rončević, kuharica i autorica gastro bloga "O slanom i slatkom.", a osim plesanja i kuhanja, zanimljivi pokloni očekuju i posjetitelje koji prvi podrže ovu humanitarnu akciju.

Na kućicama na Europskom trgu inače možete pojesti i sarmu, kobasicu od divljači i bunceka u bao bunsima, burgere, carski drobljenac, fritule, vafle, palačinke, churrose i germknedle. U vege ponudi na UNUO kućici nude se rižoto s tartufima i bezglutenska zlevka s čokoladom.

Radnim danom na EU Adventu možete se zabavljati od 12 do 23 sata, petkom i subotom već od 10 sati do ponoći, dok će za Badnjak i Silvestrovo slavlje produljiti do 2 sata iza ponoći. Na Novu godinu slavlje se nastavlja od 17 sati. Dodatne informacije potražite na Facebooku i Instagramu.

image
Ustupljena Fotografija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:59