DOBRA PREPORUKA

Croccantino ima novi okus, voljet će ga ljubitelji karamela i kikirikija: "Ovo je jedan od naša top tri sladoleda svih vremena"

Rezultat suradnje dva mala brenda je sladoled koji je istovremeno gladak, kremast, ali donosi i uzbudljivu hrskavu teksturu...

Ovih nas je dana posebno razveselila vijest da je stigao novi okus sladoleda iz male tvornice Croccantina, jednog od najboljih zanatskih sladoleda kod nas. Iako to nije ništa novo, jer ekipa iz Croccantina često osvježava svoju ponudu i nikada ne miruju, novi je okus poseban zbog nekoliko razloga. Naime, ovog puta udružili su se s još jednim malim brendom, Nutri Kulti, i napravili okus koji već na prvu podsjeća na omiljenu čokoladicu, ali u boljoj, kvalitetnijoj varijanti. Riječ je o Nutola sladoledu u kojem kombiniraju slani karamel, kikiriki i čokoladnu granolu.

image
Lidija Lončarić/

"Kada nam je Martina prvi puta donijela svoju granolu, odmah smo je uključili u ponudu u svojoj slastičarnici na Pelješcu, a kada smo probali njezinu čokoladnu granolu, oduševila nas je još i više. Toliko da smo sladoled nazvali upravo po njenoj granoli. Nutola je jedini sladoled s granolom na hrvatskom tržištu i šire. Malim tajnama velikih majstora postigli smo to da granola ostane tako hrskava i ukusna i kad se spoji sa sladoledom. I umakom od slane karamele i maslacem od kikirikija", poručili su iz Croccantina i dodali kako je ovo zasigurno jedan od top tri sladoleda koje su dosad napravili.

Martinu Gilju, koja stoji iza Nutri Kulti brenda, upoznali su zahvaljujući projektu Startaj Hrvatska, u kojem su i sami sudjelovali i koji ih je, na kraju krajeva, i najviše približio kupcima u cijeloj Hrvatskoj.

Ono najvažnije, rezultat njihove suradnje je ledeni desert u kojem ćemo, već smo sigurni, ovog ljeta uživati često, jer spaja najbolje od kremastog, punog sladoleda, bogatog slanog karamela, koji se osjeća u svakom zalogaju, i hrskave (zbilja ostaje hrskava!) granole, koja je spoj kikirikija, sjemenki buče, kokos čipsa, chia sjemenki i tamne čokolade. Dakle, ne sadrži zobene pahuljice, kao što smo kod granole obično navikli, i ne sadrži gluten. Sladoled je odličan, teksturom zabavan, okusom ne presladak, a pun i nimalo dosadan. Kada smo pakiranje otvorili i krenuli ga jesti, u jednom smo sjedenju ispraznili polovicu teglice. A to već govori dovoljno.

image
Lidija Lončarić/

Marija Antunović iz Croccantina u neobaveznom nam je razgovoru rekla kako je na ideju ove kombinacije došla tako što bi spajala njihov sladoled od vanilije i Nutri Kulti granolu. I onda je zaključila da je u pitanju fantastična kombinacija i da je podsjeća na još bolju varijantu omiljene čokoladice s karamelom i kikirikijem. Od tada, rekla je, ništa više nije bilo isto.

Novi Nutola sladoled dolazi,kao i svi Croccantinovi do sad, u pakiranju od 500 grama, i može se pronaći u svim Spar i Interspar supermarketima.

Dobro je dodati i kako je ekipa iz Croccantina nedavno ostvarila suradnju s Parkom prirode Lonjsko polje te kako sada za tamošnje posjetitelje proizvode svoj cheesecake sladoled s bobičastim voćem i sladoled od jagode obogaćene dodatkom metvice i meda od metvice OPG Grgić, s pašnjaka Lonjskog polja.

"Zvijezda ove priče je jedinstveni med od metvice koja prirodno raste na prostranim pašnjacima Lonjskog polja. Med proizvode lokalni OPG-ovi koji djeluju unutar Parka i koji su nositelji oznake ‘Izvorno iz Lonjskog polja‘, a njihov rad temelji se na ekološkim i održivim principima. Sladoledi su od danas dostupni u suvenirnicama Parka prirode Lonjsko polje u pakiranjima od 150 ml, a uskoro i u Croccantinu", poručili su iz Croccantina.

Oba smo sladoleda imali prilike isprobati i odlična su opcija za vruće ljetne dane, upravo zbog lijepe svježine koju im daje metvica. Stoga, ako se nađete u blizini Lonjskog polja, nemojte ih propustiti isprobati.

image
Lidija Lončarić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 06:02