TOPLA PREPORUKA

David Skoko emisijom ‘Jesti na cesti‘ radi odličan posao, evo nekoliko dobrih razloga zašto biste je trebali pogledati

Totalno smo se navukli na gastro putopisnu emisiju Davida Skoke i zbilja je teško odlučiti koja epizoda nam je dosad bila najbolja

U ponedjeljak, 19. svibnja, na HRT-u je prikazana nova epizoda emisije Davida Skoke ‘Jesti‘ na cesti‘, u kojoj je gostovala chefica zagrebačkog restorana Sopal, Katarina Vrenc. Kao i svaka dosadašnja, u kojima su već gostovali Tomica Đukić, Ana Ugarković, Marko Turković i Matija Bogdan, i ova je bila opuštena, jednostavna, s puno dobre hrane i novih informacija.

Katarina Vrenc Skoku je vodila u svoje Mune, mjesto gdje je odrasla, a posjetili su i lovranskog šaptača rajčicama Marka Gržina, o kojem smo i sami svojevremeno pisali, obišli šumu pa od svega što su prikupili pripremili nekoliko street food jela, što i jest cilj ‘Jesti na cesti‘.

image
Cobra Chicks/Cobra Chicks

Ono što nam se posebno svidjelo bio je upravo opušteni pristup samog Skoke, kojem televizijski angažmani leže sve bolje i bolje i koji svoje goste uspijeva opustiti taman dovoljno da emisija dobije onaj ‘feel-good‘ element koji toliko volimo. Također, sama ideja emisije, gdje se street foodu posvećuje neka nova, drugačija pažnja, s odmakom od klasičnih burgera i sendviča s utjecajem američke i azijske kulture, kakvi se kod nas uglavnom podrazumijevaju pod pojmom ulične hrane, lijep je napredak i gledateljima daje neku novu perspektivu. Volimo misliti da će tako, idući puta kada posjete neki domaći street food festival na kojem će im biti prezentirana nešto inovativnija hrana, možda soparnik Matije Bogdana, s kojima se već predstavljao, ili poderane gače s grilla kakve je radila Katarina Vrenc, ipak odabrati takvo jelo prije nego već tisuću puta viđeni burger, tortilju, polugotove gyoze ili bao.

image
Cobra Chicks/Cobra Chicks

Također, način na koji su chefovi predstavljeni u ‘Jesti na cesti‘ prilično je topao i razbija predrasude kakve danas, pod utjecajem različitih serija i filmova, gledatelji mogu stvoriti o chefovima, posebice onima uspješnima. Ana Ugarković je, primjerice, gledatelje osvojila iznimnom toplinom kojom zrači kada je u okruženju koje poznaje i voli, Matija Bogdan predstavio se u pankerskom svjetlu sa svojim prijateljima iz benda, Marko Turković sada više nije samo samozatajan lik iza grilla na Trešnjevci, a Tomica Đukić pokazao je da izvan kuhinje ima dobar smisao za humor.

image
Cobra Chicks/Cobra Chicks

Baš zato, David Skoko i svi koji su radili na emisiji ‘Jesti na cesti‘, čini nam se, napravili su baš dobar posao i ovakvih bismo emisija svakako voljeli vidjeti što više. Pa, ako imate malo vremena, prijava na HRTi ništa vas neće koštati, a baš tamo čekaju vas dosad izašle epizode. Uzmite si vremena, pripremite neku dobru hranu, zavalite se na kauč i pogledajte ih, a ponedjeljkom u 20.15 obavezno upalite televizor. Na redu su još gostovanja Igora Gudca, Gracije Horvatin, Ivane Bekavac i Hrvoja Zirojevića i, jedno je sigurno, ako volite dobru hranu, neće vam biti žao potrošenog vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
15. srpanj 2025 13:42