HOOK&COOK FESTIVAL

David Skoko i Hrvoje Hrvatin ovog vikenda u Medulinu pripremaju svježu ribu, evo gdje i zašto

  

Na medulinskom mulu 12. i 13. kolovoza na brodovima se ponovno kuhaju ulični specijaliteti od ribe i morskih plodova

U slučaju da još uvijek ne znate što ćete raditi za produženi vikend koji slijedi, naša je preporuka da se zaputite u Istru, te večeri u petak i subotu, odnosno 12. i 13. kolovoza provedete na mulu u Medulinu uživajući u odličnoj glazbi i još boljoj hrani. Upravo se tamo odvija posljednji ovogodišnji event Hook&Cook festivala, sve popularnijeg gastronomskog događanja koje spaja poznate domaće i strane chefove, brojne DJ-je i lokalne ribare.

image
Hook & Cook Official
image
Hook & Cook Official

Ovaj put kuharske snage zastupaju chefovi David Skoko i Hrvoje Hrvatin, koji će na brodovima spremati ukusna i razigrana jela od ribe i morskih plodova. Skoko je od samog početka podrška organizatorima festivala i više puta je kuhao za brojne posjetitelje Hook & Cook-a, a sada mu se pridružio i Hrvatin koji je do sada radio na mjestima kao što su Due Fratelli, Fešta i Baltazar, a usto aktivno radi na promociji Hrvatske kao gastronomske destinacije kroz suradnje s inozemnim producentskim kućama.

image
Hook & Cook Official
image
Hook & Cook Official

Upravo je Hrvatin prošle godine bio vodič nizozemskom kuharu Sergiju Hermanu prilikom snimanja epizode njegovog serijala "Sergio Over de Grens" posvećene Hrvatskoj, o čemu smo nedavno pisali. U epizodi se pojavljuje i Skoko, kojeg smo već mogli gledati i u serijalu Gordona Ramseya “Uncharted”, a u čijem snimanju je sudjelovao i sam Hrvatin.

image
Danijel Bartolic/Cropix
image
Danijel Bartolic/Cropix
image

Balik Ekmek Hrvoja Hrvatina

William Torrillo/Hook & Cook Official

Osim klasičnog HC cheeseburgera, posjetitelji će moći probati Hrvatinov sendvič Balik Ekmek s palamidom nadahnut turskom kuhinjom, dok će David Skoko pripremati jelo Tunana ječam.

Tunana ječam Davida Skoke

Sastojci:

• 100-120 g tune (čisto meso)
• 120 g ječma
• jedna mala mrkva
• jedan mali luk
• pola crvene paprike
• pola manje tikvice
• mala konzerva pelata
• 2 režnja češnjaka
• 1 žlica majoneze
• 1 žlica grčkog jogurta
• 50 g svježe rukole
• sol i papar
• teriyaki umak
• svježi kopar
• malsinovo ulje
• svježi čili
• limun
• mladi luk

Ječam skuhajte prema uputama na pakiranju u slanoj vodi. Povrće narežite na kockice i pojedinačno kratko propirjajte na grill ploči. Tunu narežite na kockice i marinirajte u teriyaki umaku. Prije posluživanja kratko popržite kockice tune. Skuhajte po želji čili-ljutkastu pelati šalšu. U dresing od majoneze i grčkog jogurta dodajte začine i dobro ih promiješajte. Sve složite u omiljenu zdjelu, počevši od ječma na dnu, dodajte tunjevinu, povrće i šalšu te na kraju pospite rukolom i sitno nasjeckanim mladim lukom.

image
Hook & Cook Official

Osim što će na jelovniku biti domišljata ulična hrana, ljetno osvježenje moći ćete potražiti i u obliku Kampanjole, organske craft pive iz Svetvinčenata, a tu su i obavezni kokteli, rakije i druga pića. S početkom u 19 sati u petak i subotu prepustite se zvukovima glazbe i uživanju u ribljim specijalitetima za prste polizati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:03