Nešto prije 9 sati dvorana zagrebačkog hotela Hilton krenula se popunjavati. Hilton je relativno nedavno otvoren i jedan je od najboljih hotela u gradu. Zasad prolazi sve po planu. Pet ili šest timova ponajboljih restorana u Hrvatskoj dovršavaju jela, dio je već pripremljen ispred dvorane, a drugi dio još odrađuje posljednje pripreme u hotelskoj kuhinji. Ondje nitko ne želi ući, tenzije su prevelike. Plan svečane dodjele provjeren je nekoliko puta, a na stolu pokraj pozornice stoje ulaštene nagrade s prekrivenim imenima laureata. Ovo je prva godina kad će izbor Dobrih restorana proglasiti najboljeg chefa godine kojeg je izabralo stotinu kolega chefova. Svjetla su se prigušila, glazba je stala, a svečana dodjela je krenula. Dvorana je sad već popunjena do zadnjeg mjesta chefovima, vinarima, vlasnicima restorana i drugima koji su u tom trenu značajni na gastronomskoj sceni. Proglašavaju se najbolji restorani u regiji, a potom i na nacionalnoj razini. Atmosfera se zahuktava, društva koja u tom trenu broje oko deset ljudi već nazdravljaju, istovremeno se međusobno utišavaju i nadglasavaju. Najboljim restoranom u Hrvatskoj proglašena je istarska Batelina. David Skoko se uz ovacije uspinje na pozornicu preuzeti nagradu, a u publici se čuju povici ushićenja, pljesak, kuckanje čašama... Ponovno utišavanje.
Cijelu priču pročitajte u novom broju magazina Dobra hrana koji je u prodaji u nedjelju 9. svibnja
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....