ZAPANJUJUĆE

EKSPERIMENTALNA CRAFT PIVA: Ovo su najčudniji sastojci za pripremu piva!

 Marko Miščević
Eksperimentalna craft piva doživljavaju priličan procvat i uspjeh. Za vas smo prokopali par piva koje će vas zapanjiti sastojcima koji su korišteni za njihovu pripremu!

Što kažete? Dolazi li ijedna od dolje navedenih u obzir?

Piva od testisa kita

Brugghus Stedja Facebook Page

Koliko god vam ovo čudno i nevjerojatno zvučalo, da, ovakva piva postoji! Radi se o Amber Ale pivi koju je prvi put proizvela denverska pivovara Wynkoop, a ova na fotografiji je piva islandske pivovare Stedji Brewery. Ovakva piva je iznimno tamna, lagano čokoladnog i karamel okusa kao i većina tamnih piva. Također, nazire se lagani okus kave u pozadini.

Piva od crnila lignje

Pac Brew Lab

Zapravo se radi o tome da se pivi daje duboko tamna crna boja pomoću crnila lignje koje inače nema nikakav okus. Konkretno, pivo s crnilom od lignje pivovare Pacific Brewing Laboratory u sebi krije okuse zapečenih zrna kave, nešto citrusa, borovih iglica i naravno, crnilo od lignji.

Pivo od dimljene svinje

Right Brain Brewery Facebook Page

Ova bogata i čokoladna porter piva uistinu sadrži dimljene svinjske glave i kosti. Mnogi opisuju iskustvo ispijanja ove pive kao da uzmete perec, zamotate ga u šunku i umočite u čokoladu. Što kažete?

Piva s maslacem od kikirikija

Fool Proof Brewing

Miris ove pive će vas odmah podsjetiti na maslac od kikirikija, kad ju otvorite imati ćete dojam da ste otvorili staklenku maslaca od kikirikija. Radi se o robusnoj porter pivi u kojoj zapravo maslac od kikirikija poprilično prevladava. Za fanove kikirikija, kao stvoreno!

Piva s okusom sljezovih kolačića

Off Color Brewing

Ova stout piva pivovare Off Color Brewing napravljena je od graham brašna, praha sljezovih kolačića, vanilije i kakaa. Upravo takav joj je i okus, a savršena je za sve ljubitelje gustih, bogatih i ''sirupastih'' piva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:46