MORATE PROBATI

El Toro potvrdio suradnju s jednom od najboljih hrvatskih farmi, a služit će rebarca i burgere

Matea Vrčković
El Toro u Petrinjskoj ulici potpuno je promjenio koncept i od sad na dalje ondje možete otići na burgere i rebrica.

El Toro u Petrinjskoj ulici potpuno je promjenio koncept i od sad na dalje ondje možete otići na burgere i rebrica. Ideja iza promjene koncepta zapravo je jednostavna - chef Mario Mihelj i njegova ekipa odlučili su se više posvetiti burgerima i rebarcima u raznim formatima. O tome su duže razmišljali, a dodatni vjetar u leđa bila je dobra povratna informacija od gostiju na festivalskim gostovanjima.

image
Matea Vrčković


Posebnost El Torovih burgera leži u činjenici da meso u burgerima dolazi iz domaćeg uzgoja s doista sjajne farme “The M Brothers” o kojoj smo već pisali . Farma “The M Brothers” uzgaja i staru sortu hrvatske svinje mangalice te se u ponudi El Tora nalaze njihova rebra i rebarca.

image
El Toro


Na meniju će se tako naći uz El Toro Classic, El Toro Asado burger sa salsom verde od pečenih paprika i kobasicom chorizo, majonezom chimichurri, iceberg salatom i cheddarom, El Toro chipotle s pikantnim guacamoleom, chipotle umakom s rumom, salatom i cheddarom, El Toro spicy&smoky s dimljeno-ljutim domaćim bbq umakom, karameliziranim lukom, salatom i cheddarom te Vegetarijanski falafel burger sa salsom od korabe, krastavca i mente te umakom od jogurta, tahinija i korijandera. Tu je i miniburger za one najmlađe.

image
Matea Vrčković
image
Matea Vrčković
image
Matea Vrčković
image
Matea Vrčković


Rebra i rebarca pak dolaze u nekoliko formata - aromatična sporo pečena kratka svinjska rebarca od 450 g. zapečena i premazana domaćim pikantnim bbq umakom, zatim sporo i lagano kuhano svinjsko rebro od 350 g. premazano domaćim slatko pikantnim premazom, tu su i kratka teleća rebarca začinjena El Toro začinom dry rub, zapečena i premazana slatko-ljutim premazom te juneća rebra goveda black agnus sporo pečena i dimljena 12 sati u smokeru, začinjena mješavinom začina El Toro dry rub.

image
Matea Vrčković


U ponudi od El Toro street food klasika ostaju samo taco s kozicama i El Toro pulled bull quesadilla te salata od avokada. Tu su i svakakvi nekakvi zanimljivi prilozi poput pomfrita od batata, ili pak onog s topljenim sirom i slaninom, grilani kukuruz, zapečeni pikantni grah te salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:45